I PIENAAR U EVERTONU

U Glasgowu se'peru': Jelavić je želio otići

01.02.2012 u 09:11

Bionic
Reading

Transfer hrvatskog napadača Nikice Jelavića u Everton komentirao je menadžer 'toffeesa' David Moyes. Oglasio se Moyes neposredno nakon velike pobjede nad Manchester Cityjem (1:0) u 23. premierligaškom kolu. A razloga za zadovoljstvo u Evertonu imaju i zbog dolaska Stevena Pienaara

'To je sjajna vijest za nas. Tražili smo centarfora već neko vrijeme. Sada se nadamo da nam može pomoći zabijati golove i da možemo graditi na izvedbi protiv Cityja', rekao je Moyes.

'Denis (op.a. Stracqualursi, argentinski napadač) je bio sjajan i dolaskom Jelavića nadam se da će biti uspješni u nadolazećim mjesecima. Jelavić dolazi iz sjajnog nogometnog kluba u drugi sjajan klub. On zaista želi igrati u Premierligi i zaista želi igrati za Everton. To puno znači. Također želi igrati za Hrvatsku na Europskom prvenstvu, pa će, nadam se, zadržati dobru formu, zadržati glad za golovima i igrati dobro', dodao je menadžer Evertona.

Predsjednik Glasgow Rangersa, dojučerašnjeg Jelavićevog kluba, branio je odluku o prodaji najboljeg igrača nakon odigranog transfera u kojem se u blagajnu klubs s Ibroxa slilo 5.5 milijuna funti odštete.

'Realnost Jelavićevog transfera je sljedeća. Prvo, igrač je želio otići i nema smisla zadržavati igrača koji ne želi više biti na Ibroxu. Drugo, klub jednostavno nije u financijskoj poziciji da odbija ponude za igrače koji klubu donose dobar povrat prvotnog uloga'.

Steven Pienaar, 29-godišnji ponajbolji nogometaš iz Južnoafričke Republike, očigledno ne može bez Evertona. Ove srijede je u taj klub iz Liverpoola došao po drugi put u karijeri.

Prije šest godina je Pienaar kao talentirani nogometaš Ajaxove škole došao u dortmundsku Borussiju, no tamo se zadržao tek jednu sezonu i potom pristupio Evertonu u posudbenom aranžmanu. Naknadno je Everton otkupio njegov ugovor, ali je Pienaar 2011. otišao u Tottenham gdje se, kao i u Borussiji, zadržao kratko.

Na kraju aktualnog siječanjskog prijelaznog roka Pienaar je opet došao u Everton i to ponovno na posudbu koja će trajati do kraja sezone.

O Pienaaru su u Tottenhamu vrlo često pričali u slilčnom tonu kao i o hrvatskom nogometaši Niki Kranjčaru. Bila su to dva 'jaka' igrača Spursa koje drže na klupi za pričuve. I dok je Pienaar očigledno našao klub u kojem će više igrati (barem do kraja sezone), Niko se nije pomaknuo od White Hart Lanea.