OPTIMIZAM

U Formuli 1 uvjereni u pozitivan rasplet oko početka sezone; spremni su i ako se odjednom pojave novi slučajevi zaraze

20.05.2020 u 09:06

Bionic
Reading

U Formuli 1 vjeruju da neće biti novih otkazivanja utrka čak i ako se u njihovom sportu pojave novi slučajevi koronavirusa zbog kojih sezona još nije ni počela

VN Australije otkazana je smao dva sata prije službenih treninga zbog zaraženog člana McLarena, a u Formuli 1 smatraju da ako se ponovi slična situacija kako se mogu nositi s time i da će se utrka održati.

'Mislim da je situacija različita prije Melbourna i sada, jer je znanje o virusu sasvim drugačije. Moguće je spriječiti i predvidjeti dosta toga. Ako imamo jedan pozitivan slučaj ili možda 10 pozitivnih slučajeva, moguće je savršeno nositi se s time. Medicinski gledano, to nije problem', rekao je predsjednik Međunardone automobilističke federacije (FIA) Gerard Saillant.

'Moramo pokušati predvidjeti da bismo znali gdje je prava linija iznad koje je nemoguće nastaviti. Ali mislim da to sada nije problem za nas.'

Inače, nikad kasniji početak sezone treba bi biti u Austriji 5. i 12. srpnja, u Formuli 1 planiraju održati između 15 i 18 utrka, a završetak prvenstva bio bi sredinom prosinca.