teški dani za ocona

U Formuli 1 nema milosti: Mercedes upropastio karijeru još jednog svog sjajnog vozača?

18.06.2019 u 11:32

Bionic
Reading

Esteban Ocon mora da je najfrustriraniji vozač ove sezone u Formuli 1, a njegov san o povratku u elitno automobilističko natjecanje teško da će se ostvariti sljedeće sezone, barem ne za volanom Mercedesa…

Mladi 22-godišnji Francuz bio je na glasu kao jedan od najvećih talenta svoje generacije i najbolji Mercedesov junior, a nakon dvije uspješne sezone za volanom Force Indije preuzimanje momčadi od strane Lawrencea Strolla donijelo mu je gubitak mjesta među elitom.

  • +7
Formula 1, Velika nagrada Kanade Izvor: Pixsell / Autor: XPB/Press Association/PIXSELL

Mercedes je svom vozaču bezuspješno tražio momčad za 2019. godinu, ali vjerovalo se da mu je ravnatelj Toto Wolff obećao za sljedeću sezonu kokpit 'srebrne strijele', uz bok Lewisa Hamiltona.

Međutim, Valtteri Bottas se probudio i zasad vozi odlično ove sezone te ima zdrav odnos s Hamiltonom pa u ovom trenutku izgleda kako će Finac ostati u momčadi, a Ocon ponovo izvisiti.

Drugih dobrih opcija ponovno nema na vidiku, osim očajnog Williamsa koji ga ne bi usrećio, a problem je i mladi George Russell koji polako postaje prva opcija Mercedesa za vozača budućnosti.

'Cilj je pronaći mi bolid što prije. Cijeli menadžment uključujući Tota radi na tome da dobijem mjesto za sljedeću sezonu. Nadam se da će moja budućnost biti riješena što prije,' kaže Esteban Ocon, ali mogao bi se razočarati kad ga Mercedes ponovo iznevjeri.

U svakom slučaju, njegova F1 karijera koja je mnogo obećavala na početku u ovom trenutku izgleda prilično upropašteno. Neće biti prvi koji se nije usrećio suradnjom s Mercedesom. Pascal Wehrlein također se nadao promociji u 'srebrni' bolid, a danas ga se malotko uopće sjeća kao bivšeg vozača Formule 1. Možda bi Oconu bilo najbolje raskinuti veze s aktualnim poslodavcem te potražiti alternativni put u momčadima bliskima Red Bullu i Ferrariju…