kiša prijeti utrci

U Ferrariju očajnički žele napokon do pobjede u Monzi, ali jedan problem može sve pokvariti

06.09.2019 u 11:22

Bionic
Reading

Nakon što je Charles Leclerc trijumfirao na stazi Spa Francochamps prošlog vikenda, u Ferrariju puni optimizma očekuju domaću utrku u Monzi, no kiša koju prognoziraju za nedjelju (Arenasport 2, 15:10) mogla bi im pokvariti planove…

Ferrari zaista dugo čeka na trijumf u Monzi, još od Fernanda Alonsa koji je slavio pred talijanskim navijačima 2010. godine, nakon čega je uslijedila dominacija Red Bulla i Mercedesa, a posebno Lewisa Hamiltona koji je pobijedio čak pet puta na legendarnoj stazi.

  • +7
Formula 1, Velika nagrada Belgije Izvor: EPA / Autor: SRDJAN SUKI

Međutim, ove godine zbog moćne pogonske jedinice koja krasi Ferrarijev bolid mnogi vjeruju da su upravo njegovi vozači favoriti za pobjedu na Velikoj nagradi Italije i prekid suše od devet godina, posebno nakon trijumfa Charlesa Leclerca u Belgiji prošle nedjelje, na stazi relativno sličnih karakteristika.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

'Uvijek je bitno napraviti taj prvi korak, jer kad ga napraviš skineš dio tereta s leđa. Ponosan sam, ali ne razmišljam mnogo o tome. Sada sam potpuno fokusiran na odrađivanje posla u Monzi,' izjavio je Leclerc par dana nakon prve pobjede u karijeri, svjestan da bi u Italiji mogla doći još jedna.

Međutim, postoji ozbiljan problem koji bi mogao Ferrariju poremetiti planove. Naime, kiša pada u Monzi već ovog petka, a prognoziraju je i za nedjeljnu utrku. U tim uvjetima talijanski bolid nije djelovao tako impresivno u Hockhenheimu prije mjesec dana, što bi Red Bullu i Mercedesu definitivno dao priliku da rivalu još jednom 'ukradu' pobjedu tamo gdje za njom najviše čezne.

Naravno, kiša ne mora značiti da Leclerc i Vettel neće biti na vrhu poretka, no svakako bi im drastično otežala posao. U svakom slučaju, prognoze vremena znaju pogriješiti i u Ferrariju se još uvijek imaju pravo nadati da će u nedjelju zasjati sunce i olakšati im život…