ZADAR U ZAGREBU

U dvoboju slabašnih Cibona je bila malo bolja

04.12.2010 u 21:04

Bionic
Reading

U 10. kolu NLB lige u Draženovu domu igrale su dvije vjerojatno najlošije hrvatske ekipe u ovogodišnjem regionalnom natjecanju. U utakmici s puno pogrešaka i nakon velike borbe Cibona je svladala Zadar sa 84:81

Cibona i Zadar odigrali su mali hrvatski derbi u Draženovu domu i gledatelje podsjetili zašto imaju tako loš skor u regionalnoj ligi. Do jučer dvije apsolutno najbolje domaće ekipe do 10. kola NLB lige imale su očajan skor 4:5 (Cibona) i 2:7 (Zadar) i utakmica u Zagrebu bila je zapravo derbi začelja. U lošoj igri s puno pogrešaka u obrani i velikih promašaja u napadu bolje se snašao domaćin i pobijedio s tri koša razlike (84:81).

Danijel Jusup, trener Zadra, nije bio na svom uobičajenom mjestu uz parket, nego je zbog kazne sjedio daleko od klupe. No snašao se i dirigirao s klupe za novinare. Nismo sigurno je li imao novinarsku akreditaciju i tko ga je pustio na mjesto rezervirano za medije, no sucima nije previše smetalo njegovo skakanje i dovikivanje igračima. Kako bilo, očito to i nije previše pomoglo Zadru, jer ma što god je Jusup dovikivao Marku Caru i Jakovu Vladoviću, oni to nisu uspijevali provoditi na parketu.

Prva četvrtina prošla je u početnom vodstvu Zadra i dostizanju 'vukova' koji su na kraju prvih 10 minuta ipak dobili sa 22:20. Druga četvrtina bila je posve u znaku Cibone. Napad je igrao jako dobro, obrana relativno solidno i taj dio igre domaćini su dobili s uvjerljivih 18:9.

Nakon povratka s odmora probudio se i Zadar. Vladović je dobro predvodio napade, skok u napadu je funkcionirao jako dobro, a i porozna obrana suparnika otvarala je šanse gostima za slobodne šutove. K tome Cibona nije bila koncentrirana u napadu i Zadrani su nizom trica stigli i prestigli vodstvo domaćih i poveli sa 56:55. U posljednjih 10 minuta Bojan Bogdanović i Karlo Vragović ipak su bili prevelika zagonetka za zadarsku obranu i pobjeda je ostala u Zagrebu. Nisu gostima pomogli niti dalekometni šutovi Cara i Browna, koji su katkad više nalikovali na očajničke pokušaje da se nešto promijeni, nego na ozbiljne, izrađene šutove, no dok god su lopte ulazile kroz obruč nitko od 100-tinjak zadarskih navijača nije se bunio.

Cibonu je na listi strijelaca tradicionalno predvodio Bogdanović sa 26 koševa te po sedam skokova i asistencija, Leon Radošević dodao je 17 poena, a Vragović koji je u presudnim trenucima zabio tri trice postigao je 11 koševa. Dobru rolu odigrao je i Tomislav Zubčić postigavši 11 koševa. Kod Zadra najučinkovitiji su bili Car sa 24 koša, od čega pet trica, i Vladović sa 17, dok je Brown zabio 12.