PLESNI GRAND PRIX

U Dubravi za rejting bodove plesalo 230 parova

08.10.2012 u 11:00

Bionic
Reading

Treće međunarodno natjecanje u standardnim i latinsko-američkim plesovima organizirao je zagrebački plesni klub Spin, a sudjelovali su natjecatelji iz Mađarske, Slovenije i Hrvatske

Zagrebački plesni Grand Prix u Dubravi okupio je čak 230 parova iz Mađarske, Slovenije i Hrvatske. To treće međunarodno natjecanje na najvišoj razini u standardnim i latinsko-američkim plesovima organizirao je zagrebački klub Spin, a suorganizatori su bili sportski plesni klub Walzer te sportski plesni savezi Zagreba i Hrvatske.

Konkurencija je bila velika, a razdragani gledatelji najradije bi svim finalistima podijelili odličja. Toliko je bilo ljepote, umješnosti, dopadljivosti i izražajnosti u nastupima sudionika od osnovaca do odraslih.

U stankama između natjecanja nastupio je rasplesani i do perfektnosti uvježbani sastav Atomic Dance Factory. Da je pak ples prikladan za bake i djedove, svojim nastupom u stanci između natjecanja potvrdili su članovi plesne skupine Gerontološkog centra Trnje i Dubrava.

Tomislav Valdec, Spinov predsjednik i trener, od lipnja je predvodio skupinu zanesenjaka koja je organizirala međunarodni turnir na kojem su se skupljali bodovi bez kojih nije moguće napredovati i sudjelovati na najvećim međunarodnim službenim priredbama.

Stručnjaci su s radošću pozdravili finaliste. Juraj Bjelac i Petra Božurić iz petrinjske Petrinije, primjerice, dokaz su kako već i u mlađahnim skupinama ima i te kako umješnih natjecatelja u standardnim i latinsko-američkim plesovima.

Tomislav Valdec (30), koji je u plesu već 26 godina (počeo je kao četverogodišnjak!), surađuje s nizom klubovima u Hrvatskoj (u Petrinji, Samoboru, Vinkovcima, Splitu) , ali i u susjednim zemljama (Bosna i Hercegovina, Slovenija, Srbija).

Za treće međunarodno natjecanje Granda Prix Valdec je izabrao glazbu. Organizacijske zamisli bez greške su proveli duhoviti i poticajni voditelj i plesni zaljubljenik Edo Walme i glazbeni 'kontrolor' Mladen Mihalić. Podatke je obradio Norbert Somogy. Sve pod budnim okom povjerenice Hrvatskog sportskog plesnog saveza Snježane Somogy.

Strogi suci biili su Nenad Barac (Hrvatska), Ankica Janjić (Hrvatska), Milka Čamdžić (Hrvatska), Iva Marki (Hrvatska), Blaž Pocajt (Slovenija), Valerija Rahle (Slovenija), Nenad Židak (Hrvatska) i Robert Schubert (Hrvatska).

Sponzorima i podupirateljima zahvalili su voditelji plesnog kluba Spin Tomislav Valdec i Luka Antunović.

Rezultati
latinsko-američki plesovi - osnovci: 1. Patrik Seretin, Ema Plilić (Optimus), 2. Lovro Peraković i Lea Stanić (Spin), 3. Marko Srpak i Lara Šmic (Takt, Varaždin); mlađa mladež; 1. Juraj Bjelac i Petra Božurić (Petrinia, Petrinja), 2. Jurica Kavran i Tihana Vusić (Harmony, Varaždin), 3. Emil Flauder i Helena Žinić (D&D, Osijek); mladež: 1. Vedran Sraga i Iva Risek (Harmony, Varaždin), 2. Tin Sanjković i Lucija Sabolek (Harmony, Varaždin), 3. Robert Marić i Ana Marić (Samobor); starija mladež: 1. Miha Žerjav i Valeriya Musina (Urška, Slovenija), 2. Mario Ožbolt i Helena Bradvica (Zagreb), 3. Mateo Cvenić i Rita Tovilo (D&D, Osijek); odrasli: 1. Alen Lesjak i Emina Mušanović (Harmony, Varaždin), 2. Vedran Čelić i Ana Jurjenec (Urška, Slovenija), 3. Tim Treven i Nives Dragan (Urška, Slovenija).

Standardni plesovi - osnovci: 1. Patrik Seretin i Ema Pilić (Optumus), 2. Marko Srpak i Lara Šmic (Takt), 3. Lovro Peraković i Lea Stanić (Spin); mlađa mladež: 1. Juraj Bjelac i Petra Božurić (Petrinia), 2. Jurica Kavran i Tihana Vusić (Harmony), 3. Ivan Kranjčić i Ella Ceranić-Faust (Ritam); mladež: 1. Vedran Sraga i Iva Risek (Harmony), 2. Robert Marić i Ana Marić (Samobor), 3. Tin Sanjković i Lucija Sabolek (Harmony); starija mladež: 1. Mario Ožbolt i Helena Bradvica (Zagreb), 2. Mateo Krcić i Adriana Mušanović (Harmony), 3. Hrvoje Pranjić i Viktorija Vuk (Zagreb); odrasli: 1. Viktor Szabo i Vanja Vujić (Optimus), 2. Marjan Bilonić i Romana Uvodić (Ritam), 3. Boštjan Lemež i Ana Gerečnik (Pingi, Slovenija).