veliki promašaj

U Dinamu nikada nije dobio pravu priliku, a sada je potpisao za talijanskog velikana u transferu vrijednom 22 milijuna eura

19.06.2020 u 08:13

Bionic
Reading

Brazilac Gabriel Magalhaes koji je iz Lillea prešao u Napoli za 22 milijuna eura prije dvije godine je nastupao za drugu momčad Dinama gdje je bio na posudbi

Brazilac Gabriel Magalhaes bio je u Dinamu od veljače do srpnja 2018. godine i u tom razdoblju za 'b' momčad zagrebačkog sastava upisao 10 nastupa i zabio dva gola, a debitirao je i za prvu ekipu, ali sve je ostalo samo na tom debiju. S Dinamom je ipak osvojio naslov prvaka Hrvatske i uputio se dalje.

Točnije, vratio se na posudbu u Lille koji ga je sada prodao Napoliju za nevjerojatnih 22 milijuna eura. Navodno je interes pokazao i Real Madrid, a Lille je tražio 35 milijuna eura, ali koronakriza je malo spustila cijenu, a Napoli bio konkretniji i brži od Reala i Brazilac će potpisati na pet godina s friškim osvajačem talijanskog Kupa. Po sezoni će zarađivati dva milijuna eura.

Iako je debitirao za prvu momčad Dinama i odigrao 10 utakmica za b ekipu, u Dinamu nisu ni pomislili na otkup njegovog ugovora. Jednostavno u Zagrebu nije pokazao ono što je kasnije u Lilleu i nije bilo smisla otkupljivati njegov ugovor koji je već tada nominalno vrijedio četiri milijuna eura. Dalo bi se to i spustiti, no nije bilo smisla za igrača koji nije pokazao previše.

U Lilleu je pak eksplodirao i privukao interes Real Madrida, Evertona, Tottenhama, Arsenala i brojnih drugih velikana, a na kraju ga je ugrabio Napoli koji će Francuzima dati 22 milijuna eura za 22-godišnjeg braniča. Uvijek će ostati zapisano da je taj dečko od 22 milijuna u Dinamu igrao tek u b ekipi.