koban poraz u frankfurtu

U Bayernu više nisu imali strpljenja; Niko Kovač dobio otkaz!

03.11.2019 u 21:16

Bionic
Reading

Nogometaši Eintrachta svladali su u subotu Bayern 5:1, a čelnicima bavarskog kluba to je bilo dovoljno da bivšem hrvatskom izborniku, Niki Kovaču uruče otkaz

Iako su još tijekom nedjeljnog popodneva iz Münchena stizale miroljubive poruke, a prema kojima je Niko Kovač imao još dvije utakmice da se iskupi za lošije rezultate, tijekom večeri očito su čelnici bavarskog kluba, Uli Hoeness i Karl-Heinz Rummenigge te sportski direktor Hasan Salihamidžić, odlučili da tako ipak više - ne ide.

'Igre naše momčadi posljednjih tjedana i rezultati koje smo ostvarili, pokazali su nam da je bilo potrebno djelovati. Uli Hoenes, Hasan Salihamidžić i ja imali smo otvorenu i ozbiljnu raspravu s Nikom i došli smo do međusobne odluke da Niko više nije glavni trener Bayerna. Svi žalimo zbog tog razvoja. Želio bih zahvaliti Kovaču u ime kluba za njegov rad, posebno za dvostruku pobjedu prošle sezone', naglasio je izvršni direktor Karl-Heinz Rummenigge.

  • +10
Niko Kovač Izvor: EPA / Autor: PHILIPP GUELLAND

'Moj brat Robert i ja željeli bismo se zahvaliti Bayernu za ovih 18 mjeseci. Za to vrijeme naša je momčad pobijedila u Bundesligi, DFB kupu i Superkupu. Cijelo vrijeme uživao sam raditi, a s klubom i momčadi imao sam odličan odnos', bio je kratki komentar Nike Kovača, koji je ostavio Bayern na četvrtom mjestu Bundeslige, sa četiri boda manje od vodeće Borussije Mönchengladbach.

Inače, Kovač je na klupu bavarskog kluba stigao iz Eintrachta, odnosno kluba koji mu je u subotu nanio jedan od najtežih poraza.

Kovač je preuzeo Bayern u travnju 2018. godine umjesto Juppa Heynckesa i već u prvoj sezoni je bio na rubu otkaza.

Bayern je slabo ušao u sezonu i nakon 15 kola imao je čak devet bodova zaostatka za Borussijom i činilo se kako će biti nemoguća misija nadoknaditi tako veliki zaostatak. Na pola sezone Borussija je imala šest bodova višak, a nakon 20 kola velikih sedam bodova plusa. Međutim, samo četiri kola kasnije Bayern je dostigao zaostatak i obje momčadi su nakon 24. kola imale po 54 boda.

Borussija je upala u veliku krizu i od 20. do 24. kola ostvarila je samo jednu pobjedu uz dva remija i poraz, dok su Bavarci nanizali četiri pobjede. U možda i ključnoj utakmici sezone Bayern je deklasirao Borussiju s 5:0 i načinio ključni korak na putu prema rekordnom 29. naslovu prvaka.

Kovač je na koncu proslavio naslov prvaka, te osvojio i njemački Kup, dok je u Ligi prvaka Bayern ispao u osmini finala od kasnijeg europskog prvaka Liverpoola.

  • +5
Bundesliga, E. Frankfurt - Bayern Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK

Do daljnjeg momčad će voditi pomoćni trener Hansi Flick, međutim nagađa se kako bi ime novog trenera moglo biti vrlo brzo poznato.

'Očekujem od naših igrača pozitivan impuls i apsolutnu želju za nastupom kako bismo postigli ciljeve ove sezoni', rekao je sportski direktor Hasan Salihamidžić.