DVA KANDIDATA

U Australiji rasplet utrke za naslov RB X-Fightersa

16.09.2011 u 19:24

Bionic
Reading

Ovoga vikenda, točnije 17. rujna, Svjetska turneja Red Bull X-Fighters prvi put dolazi na australsko tlo. Cockatoo Island u Sydneyju bit će poprište finalne bitke za naslov svjetskog prvaka najprestižnije FMX turneje nove generacije

Podjednake šanse za osvajanje naslova imaju Amerikanac Nate Adams, aktualni prvak, i Španjolac Dany Torres. Adams je ove sezone ostvario tri pobjede (u Brazilu, Italiji i Poljskoj), a Torres je pobijedio u Dubaiju i Madridu.

'Naravno da ću dati sve od sebe kako bih iskoristio priliku za osvajanje naslova', izjavio je Torres prije odlaska u Australiju, 'ali činjenica je da je Nate ipak u maloj prednosti'.

Nate Adams je čovjek koji ništa ne prepušta slučaju. Ove je sezone odabirom i izvedbom trikova više puta dominirao na natjecanjima. No usprkos tome, u Sydneyju očekuje žestoku borbu: 'Naporno sam trenirao! Volio bih pobjeđivati na svakome natjecanju.'

Australci se najviše raduju nastupima svog sunarodnjaka Robbieja Maddisona, svjetskog putnika sa sjedištem u Kaliforniji. Maddo je u Australiji oduvijek bio nacionalni heroj, a svjetsku mu je slavu donio preskok preko Tower Bridgea u Londonu i Korintskog kanala u Grčkoj.

'Cockatoo Island će biti pravi vrhunac sezone, i za navijače i za natjecatelje', rekao je Maddo. 'Ja želim biti na vrhu!'

U Sydneyju će nastupiti i najperspektivniji mladi natjecatelj, Novozelanđanin Levi Sherwood, koji je nažalost zbog ozljeda propustio veći dio sezone. Nakon oporavka se vraća i Australac Josh Sheehan koji je u Italiji i Španjolskoj osvojio treće mjesto. U Sydneyju će uz Maddisona i Sheehana nastupiti još dva Australca, Rob Adelberg i Cam Sinclair.

Nastupe će ocjenjivati međunarodni žiri, a svaki nastup ima drugo vremensko ograničenje. U četvrtfinalu natjecatelji imaju na raspolaganju 90 sekundi, u polufinalu 75, a u finalu 120 sekundi. Ocjene se dodjeljuju u pet kategorija – raznolikost, težina i izvedba, stil, korištenje arene, show i reakcije gledatelja.

Ukupni poredak prije Sydneyja:
1. Nate Adams / 365 bodova
2. Dany Torres / 325 bodova
3. Andre Villa / 270 bodova
4. Blake Willliams / 215 bodova
5. Eigo Sato / 180 bodova

Startna lista u Sydneyu: Josh Sheehan (Australija), Robbie Maddison (Australija), Levi Sherwood (Novi Zeland), Rob Adelberg (Australija), Adam Jones (SAD), Dany Torres (Španjolska), Todd Potter (SAD), Mike Mason (USA) , Eigo Sato (Japan), Cam Sinclair (Australija), Nate Adams (SAD), Maikel Melero (Španjolska)