ŽDRIJEB

U 1. kolu Australian Opena hrvatski okršaj

14.01.2011 u 07:52

Bionic
Reading

U Melbourneu je obavljen ždrijeb parova prvog kola teniskog Grand Slam turnira Australian Opena pa su hrvatski predstavnici u muškoj i ženskoj konkurenciji saznali suparnike

Prvi hrvatski reket Marin Čilić na otvaranju turnira će igrati protiv kvalifikanta, a u slučaju pobjede u drugom kolu bi igrao protiv pobjednika susreta između Portugalca Ruia Machada i Kolumbijca Santiaga Giralda.

Ivana Ljubičića očekuje australski tenisač Peter Luczak. Bit će to prvi Ljubin meč protiv 136. tenisača svijeta. U slučaju pobjede Ljubičić bi u drugom kolu igrao protiv boljeg iz dvoboja Francuza Benoita Pairea i kvalifikanta.

Nažalost, već u prvom kolu vidjet ćemo i jedan hrvatski okršaj. Sastaju se Ivo Karlović i Ivan Dodig koji do sada nisu igrali međusobno. Pobjednik iz ovog dvoboja u drugom kolu će po svemu sudeći igrati protiv trećeg nositelja Srbina Novaka Đokovića.

Karolinu Šprem na startu očekuje dvoboj protiv Južnoafrikanke Chanlelle Scheepers. Do sada su igrale jednom, 2009. godine u Stuttgartu, a slavila je Karolina 6:1, 6:4.

Mirjana Lučić će u prvom kolu igrati protiv Rumunjke Sorane Cirsteae s kojom je igrala prošle godine u Quebecu. Hrvatska tenisačica je pobijedila 0:6, 6:1, 6:1.