KUP KONTINENATA

Tyson Gay želi s Blankom u grad

02.09.2010 u 19:12

Bionic
Reading

Američki sprinter Tyson Gay po dolasku u Split je izjavio kako će dati sve od sebe u nastupu za štafetu američkog kontinenta na 4x100 metara na predstojećem atletskom Kupu kontinenata što će se u Splitu održati 4. i 5. rujna ne bi li se u toj utrci približili svjetskom rekordu

Gay je kazao kako je malo razočaran što u Split nisu došli Usain Bolt i Asafa Powell s kojima je želio nastupiti u štafeti američkog kontinenta.

'Želio sam trčati štafetu s Boltom i Powellom kako bi pokušali ostvariti rezultat ispod 36 sekundi. No, njih dvojica nisu došli, ali to ne znači da u štafeti opet nećemo biti jako brzi. Dat ću sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat i približimo se svjetskom rekordu', rekao je Gay.

Gay je dodao kako će rezultat u Splitu ovisiti i o vremenu i o podlozi. Kazao je kako je ga je u Splitu dočekalo toplo vrijeme što može pogodovati dobrim rezultatima.

Na novinarska pitanja kakav je njegov odnos sa Boltom i kako komentira nedavnu Boltovu izjavu BBC-u u kojoj je rekao da postoji mogućnost da ga Gay mrzi jer ga u ozbiljnim utrkama nema šanse pobjediti, Gay je kazao kako su njih dvojica u dobrim odnosima, te da se poznaju još od 2005. godine.

'Možda ne izlazimo zajedno u noćne klubove, no u odličnim smo odnosima iako ne mogu reći da smo najbolji prijatelji. Za Bolta mislim da je prilično 'cool' tip. Sigurno je da ga ne mrzim', rekao je Gay.

Na upit hoće li u Splitu otići u šoping skupa s Blankom Vlašić, Gay je rekao kako mu je želja vidjeti grad skupa s Blankom ukoliko ona bude u mogućnosti.