ČUDO PRIRODE TRAŽI IZAZOVE

Tvornica rekorda: Bolt bi skakao u dalj

24.08.2009 u 15:27

Bionic
Reading

Nakon što je na lanjskim igrama u Pekingu i netom završenom SP-u u Berlinu Usain Bolt svijetu potvrdio da je najveći sprinter proteklih desetljeća, pred briljantnim Jamajčaninom je pitanje – a što sada?

Bolt je uzeo nova tri zlata i sada je i u štafeti te na 100 i 200 metara vlasnik dvaju najboljih rezultata svih vremena. Nije čudo da mu u tim okvirima razina motivacije opada i da Bolt traži nove izazove.

'Rekao sam treneru da bih se u nekoj fazi karijere želio posvetiti i treninzima skoka u dalj. Mislim da bih i u tome bio prilično uspješan', najavljuje preko engleskog Timesa Bolt novu dozu čarolije u bliskoj atletskoj budućnosti.

U toj se disciplini još nikada nije natjecao, no jasno je da će u slučaju njegova ulaska na scenu vječna ljestvica promijeniti izgled. Mike Powell je 1991. u Tokiju skočio 8,95 metara i tako srušio svjetski rekord Boba Beamona star 23 godine te se činilo da će i njegovo postignuće doživjeti tu respektabilnu dob. Međutim, i starom prvaku jasno je da bi Usain Bolt to mogao spriječiti. Dapače, ponudio mu je pomoć.

'Mogu mu pokazati kako da skoči preko devet metara. U ovom slučaju imamo posla s čudom prirode, on gazi dosadašnja uvjerenja i pokazuje kako mu je sve moguće', kaže Powell.

Bolt je upitan i za povratak utrkama na 400 metara, no kaže kako osobno to ne bi želio, no ako njegov trener to zatraži od njega kako će se svojski prihvatiti i toga posla.