POŽURILI SU

TV skandal! Dok je ostatak svijeta pričao o porazu Francuske od Tunisa, nacija je živjela u uvjerenju da je susret završio neriješeno!

Bionic
Reading

Francuski nogometni savez (FFF) podnio je žalbu FIFA-i zbog poništenog pogotka Antoinea Griezmanna protiv Tunisa u posljednjoj minuti sudačke nadoknade u 0-1 porazu u susretu 3. kola skupine D na Svjetskom prvenstvu

Francuski nogometni savez (FFF) podnio je žalbu FIFA-i zbog poništenog pogotka Antoinea Griezmanna protiv Tunisa u posljednjoj minuti sudačke nadoknade u 0-1 porazu u susretu 3. kola skupine D na Svjetskom prvenstvu.

Griezmann je postigao pogodak za 1-1 iz gužve pred tuniškim vratima, no glavni sudac utakmice je nakon pregleda snimke procijenio kako je francuski napadač bio u zaleđu u trenutku ubacivanja Aureliena Tchouamenija te svojom pozicijom utjecao na igru iako je Griezmann do udarca stigao nakon što je tuniški branič pokušao glavom raščistiti situaciju.

'Žalimo se jer je po našem mišljenju pogodak Antoinea Griezmanna pogrešno poništen', objavio je FFF.

Iz FFF-a nisu specificirali žale li se zbog toga što smatraju kako Griezmann nije bio u zaleđu ili zbog toga što je do poništenja pogotka došlo nakon što je sudac odsvirao kraj utakmice. Ovakve žalbe moraju se podnijeti u roku 24 sata od završetka utakmice.

Usprkos tom porazu, Francuska je osvojila prvo mjesto u skupini sa šest bodova, dok je Tunis bez obzira na pobjedu ispao sa SP kao treći u skupini s četiri boda.

  • +9
SP Katar 2022: Francuska - Tunis, 30.11.2022. Izvor: EPA / Autor: MOHAMED MESSARA

Veći skandal od poništenog gola je činjenica da je cijela Francuska živjela u uvjerenu da je susret završen rezultatom 1-1 jer se televizija TF1 odmah isključila iz prijenosa nakon što je sudac prvi put označio kraj susreta ne bi li odradila sponzorske obveze. Za gledatelje bio je to znak da je 1-1 konačan rezultat.

Ubrzo je stigla isprika:

'Dragi gledatelji, isključili smo se iz programa nakon što je sudac dao znak da je utakmica završila, kao što to radimo i na svim ostalim utakmicama, kako bismo pronašli prostor za reklame. U tom trenutku VAR se oglasio i poništio je gol Trikolora te zbog reklama niste mogli vidjeti taj trenutak. Žao nam je što to niste mogli vidjeti uživo', poruka je TF1.

Navijači su razočarani i nezadovoljni. Nisu očekivali ovako veliki propust televizije i to nezadovoljstvo su iskazali i na društvenim mrežama.

Nakon svega jedno je sigurno, TF1 sigurno više neće žuriti s reklamama po završetku utakmice.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal