KAPETAN ODLAZI

Tužan kraj veličanstvene karijere; liječnici šokirali rukometnu legendu koja nije imala drugog izbora...

04.02.2020 u 08:53

Bionic
Reading

Rukometaš Barcelone Victor Tomas, jedno od najboljih desnih krila u povijesti španjolske reprezentacije, na kraju sezone odlazi u mirovinu zbog problema sa srcem

Tomas je profesionalnu karijeru započeo 2004. godine u Barceloni kojoj je ostao vjeran svih 16 sezona te je s njom osvojio čak 67 trofeja, a od značajnijih izdvojimo 11 naslova prvaka Španjolske, a tri puta se s katalonskim klubom penjao i na krov Europe.

S reprezentacijom je uzeo svjetsko zlato 2013. godine, europsku broncu (2014) i srebro te olimpijsku broncu (2008.).

No Tomas na kraju neće završiti karijeru kada on to želi nego ranije nego što je mislio, na kraju ove sezone, a razlog je zdravlje.

'Prije nekoliko mjeseci sam sa medicinskim timom otkrio srčane probleme koji su razlog za ovakav potez i odluku. Takve su prirode da iz godine u godinu otežavaju rad mog srca i ako bih nastavio s profesionalnim rukometom, to bi moglo ugroziti moje zdravlje', izjavio je Tomas.

  • +45
EP u rukometu, finale, Španjolska - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Kada god vidimo broj osam, uvijek će nas sve podsjećati na to da je Victor Tomas legenda Barcelone. Tuga koju osećamo zbog odlaska, ne smije prikriti zahvalnost za profesionalizam, požrtvovanje, iskrenost i povjerenje koje si pružao godinama unazad. Hvala za sve, kapetane', poručio je predsjednik katalonskog kluba Josep Maria Bartomeu.