PREGLED DANA

Tužan dan za pojedince, sjajni rukometaši i vaterpolisti

31.07.2012 u 22:00

Bionic
Reading

Nažalost, od 13 hrvatskih sportaša koji su nastupali u pojedinačnoj konkurenciji, utorak nikome neće ostati u posebnom sjećanju. No nekima su to bili debitantski nastupi na Igrama, pa razočaranja nema. Ipak, da sve ne bude tako crno, pobrinuli su se rukometaši i vaterpolisti

Dok su hrvatski sportaši u pojedinačnoj konkurenciji u utorak pognutih glava odlazili sa sportskih borilišta, hrvatski su vaterpolisti, istina u traumatičnoj završnici i uz suparničke prigovore sucima, ipak upisali drugu pobjedu na turniru. Rudićevi izabranici slavili su protiv Španjolske sa 8:7 te su zasad bez poraza na olimpijskom turniru. No, ipak čudi da naši, koji pretendiraju na pobjedničko postolje, imaju toliko muke sa svima. Nadamo se da će, kako turnir bude odmicao, igra ipak biti još konkretnija.

Baš kao kod rukometaša, koji su u tvrdoj utakmici, ali i furizoznoj završnici pregazili suparnike iz Srbije sa 31:23. Osim što su igrom posve nadmašili suparnika, naši su se na pravi sportski način osvetili Srbiji za poraz u polufinalu ovogodišnjeg europskog prvenstva, kojem su upravo Srbi bili domaćini.

No dok smo u večernjim satima slavili rukometaše, u prijepodnevnim smo 'oplakivali' džudaše Marijanu Mišković (u kategoriji do 63 kg svladala ju je trostruka svjetska prvakinja, Japanka Yoshie Ueno Yukom već u 16. sekundi borbe) i Tomislava Marijanovića (izgubio je u kategoriji do 81 kilograma od Gruzijca Avtandila Čirikišvilija sa 1:0), mačevaoca Bojana Jovanovića (u 1. kolu floreta izgubio je od Meksikanca Daniela Gomeza 'zlatnim bodom' u produžetku 15:14) i veslača Marija Vekića.

Predvečer je stradao i posljednji hrvatski tenisač u pojedinačnoj konkurenciji, Marin Čilić, kojem su više odmogli nego pomogli suci u dvoboju s Lleytonom Hewittom (4:6, 5:7).

Jedriličari su također uglavnom podbacili. Hrvatski adut u klasi Finn, Ivan Kljaković Gašpić, u ukupnom poretku drži četvrto mjesto. Ivan Kljaković Gašpić u današnjim je plovovima bio peti, odnosno šesti, što mu je u ukupnom redoslijedu donijelo ostanak na četvrtom mjestu na kojem je bio i nakon drugog dana olimpijske regate. Naš predstavnik u klasi laser, Tonči Stipanović, pao je s trećeg na peto mjesto ukupnog poretka nakon četvrtog plova na Olimpijskim igrama u Londonu.

Stipanović je u trećem plovu bio tek 20., ali je četvrtim mjestom u sljedećem plovu popravio dojam. U klasi 49er Pavle Kostov i Petar Cupać zauzimaju 16. mjesto nakon četiri plova. U utorak su bili osmi, odnosno petnaesti.

Počelo je natjecanje i u klasi RS-X. Hrvatski predstavnik Luka Mratović u prvom je plovu bio 24., a u drugom 19., što ga je u ukupnom poretku smjestilo na 21. mjesto. Tina Mihelić je u laser radialu u utorak bila 22., odnosno 25., što joj je u ukupnom poretku donijelo pad sa 13. na 19. mjesto.

U klasi zvijezda braća Marin i Dan Lovrović trenutno su na 15. mjestu. U dva današnja plova zauzeli su 14. i 13. mjesto.