ODLUKA UEFE

Turski klubovi mogu u Ligu prvaka

13.07.2011 u 10:30

Bionic
Reading

Turski prvak i doprvak Fenerbahče i Trabzonspor odahnuli su nakon vijesti iz Nyona u kojoj se UEFA ne protivi sudjelovanju turskih klubova u ovogodišnjoj Ligi prvaka unatoč činjenici da su čelnici tih klubova optuženi za namještanje utakmica

UEFA je navela da se radi o 'složenom slučaju', ali da prema trenutačnim saznanjima nema evidentnog kršenja pravila i statuta UEFE koje bi spriječilo Fenerbahče i Trabzonspor da se natječu u Ligi prvaka. Iz UEFE su priopćili da klubovima slijedi kazna ukoliko im se dokaže da su nastup izborili 'manipulacijama ili namještanjem utakmica'.

U opsežnoj istrazi glede afere namještanja utakmica privedeno je više od 50 osoba, među kojima su i predsjednik Fenerbahčea Aziz Yildrim i predsjednik Trabzonspora Sadri Sener. Fenerbahče i Trabzonpor su cijelu prošlu se zonu vodili 'mrtvu utrku' za prvaka, a klub iz Istanbula je postao prvaka s istim brojem bodova kao Trabzonspor, ali s boljom razlikom pogodaka. Fener, koji je i najpopularniji turski klub, u Ligu prvaka ide izravno, dok će Trabzonspor sudjelovati od 3. pretkola.

Turska policija nastavila je s privođenjima osumnjičenih za namještanja rezultata utakmica prve i druge nogometne lige, međutim čelnici Turskog nogometnog saveza smatraju kako nema razloga za odgodu prvenstva.