OSTALA ČETVORKA

Turkoglu izbacio Boston, Lakersi prošli

18.05.2009 u 09:31

Bionic
Reading

Najzanimljivija večer dosadašnjeg dijela NBA doigravanja dala je posljednja dva imena konferencijskih finala. Lakersi su očekivano lako svladali Houston i izlaze na megdan Denveru, dok je Orlando potvrdio moć i izbacio aktualne prvake

Sedmi dvoboji drugog kruga nisu ponudili rezultatsku izjednačenost, jer Los Angeles i Orlando bili su krajnje uvjerljivi. Orlando je finale Istoka izborio ponajprije zahvaljujući dvojici Europljana, Hidayetu Turkogluu i Mickaelu Pietrusu. Turčin je briljirao upisavši 25 koševa i 12 dodavanja, dok je crnoputi Francuz upisao 17 koševa, a promašio je samo jednu loptu. Rashard Lewis zabio je 19, a Dwight Howard 12 koševa, uz 16 skokova.

Orlando je već nakon prve četvrtine imao deset koševa prednosti, no Celticsi su u iduća dva perioda uhvatili priključak i vratili nadu. Ipak, dvorana s najviše zastava koje podsjećaju na trofejnu prošlost umuknula je nakon novog naleta gostiju. U posljednjoj četvrtini Orlando je bio nezaustavljiv i slavio unatoč 23 koša Allena i 16 Piercea u dresu Bostona. Kevin Garnett itekako im je nedostajao.

Lakersi su dočekali oslabljeni Houston (ozljede Minga i McGradyja) i rutinski izborili pobjedu. Nakon prve četvrtine bilo je deset, na poluvremenu dvadeset razlike i uslijedilo je puko odrađivanje posla. Najbolji kod Lakersa bio je Pau Gasol sa 21 košem i 18 skokova (Bryant je zabio 14), dok je kod Houstona prednjačio Brooks sa 13 poena.

Uslijedit će večer bez utakmica, a u utorak je na rasporedu prvo finale Zapada, u Los Angelesu gostuje Denver. Dan kasnije Orlando putuje u Cleveland.

REZULTATI:

LA Lakers – Houston 89:70 (4:3)
Boston – Orlando 82:101 (3:4)