SAMO DA NEMA ISPADANJA

Turci mijenjaju pravilnik da bi klubove-manipulatore spasili

21.01.2012 u 11:12

Bionic
Reading

U Turskoj je svojedobno buknuo veliki skandal oko namještanja nogometnih utakmica. U cijelu priču umiješani su i neki tamošnji ponajbolji klubovi. Kako bi spasili kvalitetu lige, čelnici turskog saveza odlučili su napraviti neke izmjene

Turski je nogometni savez (TFF) započeo proceduru izmjene i dopune vlastitog Pravilnika o nogometnoj igri kako bi izašao ususret klubovima čijim će dužnosnicima uskoro početi suđenje za namještanje rezultata.

Prema postojećem članku 58. izbacivanje u niži rang natjecanja obavezno je za sve klubove kojima se dokaže da su sudjelovali u manipuliranju rezultatima utakmica koje su njihove momčadi igrale.

Međutim, nakon sastanka između predstavnika TFF-a i Udruženja profesionalnih klubova održanog u petak odlučeno je da se ide na promjene pravilnika. Iste bi trebale biti usvojene na zasjedanju TFF-ove Skupštine idućeg četvrtka. Suđenje optuženima, među kojima su i visokopozicionirani dužnosnici ponajboljih klubova Fenerbahçea, Trabzonspora i Beşiktaşa, počet će 14. veljače.

Dopredsjednik Udruženja profesionalnih klubova Hasan Akincioglu najavio je novinarima da će ublažavanje članka 58. značiti kažnjavanje klubova oduzimanjem 12 bodova, te visokim novčanim kaznama.

Također je najavio da se Međunarodna (FIFA) i Europska (UEFA) nogometna federacija neće miješati u odluke TFF-a.