'bbc' odlazi u povijest

Tuga u Torinu nakon što je legenda Juventusa objavila kraj karijere; ovo je konačni raspad sjajnog 'svetog trojstva'

15.04.2019 u 15:47

Bionic
Reading

Puna dva desetljeća trajala je karijera jednog od najvažnijih kotačića u obrambenoj liniji Juventusa. Pouzdani stoper Andrea Barzagli (37) sada je objavio da na kraju sezone odlazi u igračku mirovinu. Presudile su mu brojne ozljede...

Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci i Giorgio Chiellini godinama su - uz kraće prekide - činili vjerojatno najbolju obrambenu trojku u posljednjem desetljeću. Držali su posljednju liniju Juventusa, ali i talijanske reprezentacije. Famozni 'BBC' bio je istinski strah i trepet za sve protivničke napadače, 'sveto trojstvo' svih Juventusovih uspjeha, posljednji zid ispred sjajnog Gigija Buffona kojemu su godinama olakšavali posao na golu. A spašavao je Gigi i njih, često...

No, svemu dođe kraj, pa će se tako po završetku ove sezone bespovratno raspasti ovaj famozni 'BBC'. Naime, Andrea Barzagli (37) objavio je kako definitivno završava profesionalnu karijeru. Brojne ozljede natjerale su ga da kaže konačno 'zbogom' profesionalnom nogometu.

A počeo je još 1998. godine, prije više od dva desetljeća, igrao je za Rondinellu, Pistoiese, Piacenzu, Ascoli, pa Chievo iz kojeg odlazi u Palermo. Na Siciliji se afirmirao te 2008. godine otišao u Wolfsburg (osvojio je Bundesligu 2009.) iz kojeg je 2011. godine došao u Juventus.

  • +4
Juventus - Atletico Madrid, Liga prvaka, 12.3.2019. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U ovih je devet sezona Barzagli stekao status klupske legende, u dresu 'stare dame' odigrao je 280 utakmica, zabio je i dva gola te osvojio sedam naslova prvaka, četiri Kupa i četiri Superkupa, igrao je dva finala Lige prvaka. Za reprezentaciju je odigrao 73 utakmice, a s 'azzurrima' je 2006. godine osvojio naslov svjetskog prvaka.

'S obzirom na godine i brojne ozljede koje me muče u posljednje vrijeme odlučio sam na kraju sezone prekinuti karijeru', objavio je Andrea Barzagli i rastužio navijače. No, neće dugo mirovati. Čelnici Juventusa već su mu ponudili funkciju u klubu, žele ga zadržati što bliže momčadi i dati mu priliku da radi s mladim nadarenim igračima.