NISU IMALI LOVU

Tuga u Chievu: Svaki smo dan slušali samo o Drogbi

19.10.2012 u 11:22

Bionic
Reading

Kada je imao 19 godina Didier Drogba, sjajni nogometaš iz Obale Bjelokosti, je bio pred vratima talijanskog ligaša Chieva. No, momčad iz Verone tada nije uspjela dovesti buduću veliku svjetsku zvijezdu

Premda je od tada prošlo mnogo godina, u Chievu i dalje žale za tim trenutkom kada im je Drogba ispred nosa pobjegao.

'Vječno ću žaliti za tim trenutkom. Teško mi je reći koliko smo sami krivi, jer smo u tom trenutku čekali neke druge transfere da se dogode i obave. Da skupimo četiri milijuna eura u današnjoj vrijednosti. Nažalost, sve se zakompliciralo i Drogba nije došao kod nas', prisjeća se Luca Campedelli, predsjednik Chieva.

'Drogba je bio naš, ali nedostajali su nam novci u datom trenutku. Tada je kao 19-godišnjak igrao u drugoj francuskoj ligi, u Le Mansu. Naš tadašnji direktor Luigi Sartori ga je gledao i bio je oduševljen s njim. Punio nam je svaki dan glavu s pričama o njemu. Slušali smo samo o Drogbi. Nažalost, nakon toga je prešao u Marseille, pa Chelsea i sve ostalo je povijest. Nama nije došao, ali je pehare i slavu donosio svim klubovima u kojima je igrao', rekao je Campedelli.

Danas, s 34 godine, Drogba je član kineske Shanghai Shenhue, a prošle je sezone, podsjetimo, bio glavni pokretač Chelseaja koji je osvojio naslov prvaka Europe.