U DOBI OD 34 GODINE

Tuga u borilačkom svijetu; prošle godine još smo ga gledali u ringu, sada je izgubio najvažniju borbu - od opake bolesti

13.09.2022 u 10:02

Bionic
Reading

Bivši UFC-ov borac i osvajač TUF-a Elias Theodorou preminuo je u nedjelju u dobi od 34 godine

Elias se borio s rakom jetre no nikada javno nije iznosio da se bori s teškom bolešću. Tek su nakon njegove smrti portali prenijeli o čemu se zapravo radilo.

Theodorou je u svojoj karijeri jedanaest puta nastupio pod okriljem UFC-a. Osvojio je i spomenuti ‘TUF Nations‘ nokautom nad Sheldonom Westcottom, a borio se i s dosta poznatih boraca od kojih valja istaknuti Thiaga Santosa, Brada Tavaresa i Dereka Brunsona, piše Fight Site.

Nakon što je 2019. godine izgubio od Dereka Brunsona, dobiva otkaz u UFC-u gdje je ostvario solidan rezultat i upisao osam pobjeda i tri poraza. Iako je prije tog poraza od Brunsona imao tri uzastopne pobjede, ugovor mu tada nije produžen te su iz UFC-a rekli da je razlog taj što smatraju da Theodorou ne može postati top 5 borac.

Nakon toga nastupio je još tri puta i upisao tri pobjede, a svoju posljednju borbu odradio je u prosincu prošle godine te je pobijedio Bryana Bakera na 'Colorado Combat Club 10' priredbi, a svoje zdravstveno stanje nakon toga nikad nije otkrivao.

Theodorou je u svojoj profesionalnoj karijeri ostvario devetnaest pobjeda i tri poraza, a sva tri poraza je upisao u najjačoj organizaciji.