ZBOGOM EUROPI!

Tromsö još uvjerljiviji u Koprivnici

06.08.2009 u 20:33

Bionic
Reading

Unatoč velikom optimizmu koji je tjednima vladao u Koprivnici, Slaven Belupo ipak nije nadvisio Tromsö, već se s dva poraza od Norvežana oprostio od Europe

Kad su Uefine kuglice tijekom ždrijeba spojile u 3. pretkolu Europske lige Slaven Belupo i Tromso, u Koprivnici je ispijen šampanjac, a pobjeda unaprijed upisana na konto. No, Norvežani se očito nisu složili jer su nakon pobjede na svom travnjaku otprije tjedan dana (2:1) i na gostujućem terenu slavili te posve zasluženo izborili predzadnji kvalifikacijski krug pred početak natjecanja po skupinama.

SLAVEN BELUPO - TROMSÖ 0:2 (0:1) (prva utakmica 1:2)
KOPRIVNICA, Gradski stadion, gledatelja 3.200, sudac: Jiři Jech (Češka)

Strijelci: 0:1 Rushfeldt (14), 0:2 Rushfeldt (82)

Slaven Belupo: Rodić - Csizmadia, Kokalović, Rogulj, Maras - Poldrugač, Šafarić, Posavec (od 46. Vručina) - Delić (od 54. Tepurić), Vojnović (od 69. Poredski), Jurić

Tromsö: Ramović - Larsen (od 72. Ynestad), Koppinen, Reginiussen, Hogli - Jensen, Lindpere, Knarvik (od 64. Haugen), Knudsen - Rushfeldt, Moldskred (od 81. Sequeira)

Slaven Belupo je uzvrat započeo bez Bojana Vručine, kojeg je slomljeni prst spriječio da istrči na travnjak, no njegov izostanak definitivno nije razlog poraza. Uostalom, najbolji domaći strijelac ušao je u igru u drugom dijelu, no bez nekog značajnijeg učinka. Jednostavno, igra Koprivničana, pogotovo u prvom poluvremenu, bila je jalova, s bezbrojnim dodavanjima, otezanjima i 'carinjenjem' lopte. Protok je bio toliko spor da su se Norvežani bez problema stizali postaviti u obrambenu formaciju koju hrvatski prvoligaš nije znao ni umio probiti.

Da bi stvar bila gora, prvi iole značajniji napad Norvežani su pretvorili u vodstvo. U 14. minuti Sigurd Rushfeldt iskoristio je jedno dugačko i visoko nabacivanje, loptu su promašila dvojica Slavenovih stopera, a volej norveškog napadača završio je iza leđa golmana Rodića.

Tek u drugom dijelu domaćini su stisnuli suparnike s europskog sjevera, no pravu, stopostotnu priliku za izjednačenje Koprivničani nisu stvorili u svih 90 minuta igre. Igrači Tromsoa organizirano su se i uspješno branili i ne samo da su do kraja uspjeli očuvati svoju mrežu netaknutu, nego su potkraj utakmice zabili još jedan pogodak.

Tako je Slaven Belupo neslavno završio svoju europsku odiseju, a njegovom vodstvu i igračima možda iduće sezone, ukoliko Slaven uopće izbori Europu, neće pasti na pamet podcjenjivati suparnika, barem ne i prije nego je odigran prvi susret. U suprotnom neće biti ništa čudno ako na kraju ponovno budu uvjerljivo poraženi.