TURNEJA KROZ HRVATSKU

Trofej Lige prvaka dva dana u Zagrebu

25.09.2009 u 16:26

Bionic
Reading

U okviru trogodišnjeg sponzorstva UEFA Champions League, Grupa UniCredit, čija je lokalna članica Zagrebačka banka, dovela je u Hrvatsku trofej koji podižu pobjednici najprestižnijeg europskog klupskog nogometnog turnira. Nakon kratkog boravka u Splitu, Rijeci i Osijeku, UEFA Champions League Trophy Tour stigao je u Zagreb, gdje će boraviti 25. i 26. rujna na jezeru Jarun

U Zagreb je stigao Trophy Tour Village, niz besplatnih atrakcija koje omogućavaju istraživanje legendarnog svijeta UEFA Champions League. Prolaskom kroz 'tunel igrača', posjetitelji ulaze u poticajan izložbeni prostor koji sadrži fotografije, video materijale i multimedijske sadržaje koji oživljavaju veliko natjecanje, golove i povijesne trenutke turnira. Zid slavnih je posvećen najvećim šampionima Europskog kupa i njegovog nasljednika, natjecanja UEFA Champions League, dok veliki zasloni također prizivaju čarobne trenutke ovog prestižnog turnira.

Zagrepčani će tijekom ova dva dana imati priliku razgledati i fotografirati slavni trofej koji su u prošlosti podizali nogometni velikani poput Luisa Figa, Ryana Giggsa, Cristiana Ronalda, Paola Maldinija, Stevena Gerrarda, Gaúcha Ronaldinha, Zinedinea Zidanea i mnogih drugih. Trophy Tour Village je u petak, 25. rujna, bio otvoren od 11 do 18 sati, a u subotu, 26. rujna, od 10 to 20 sati. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje, a posjetitelji imaju mogućnost ulaska i kroz brzi VIP ulaz ako se prijave na stranici www.unicredit.eu/champions.

Izbornik nogometne reprezentacije g. Slaven Bilić bit će ambasador UEFA Champions League Trophy Tour kroz Hrvatsku.

'Ponosan sam što Trophy Tour obuhvaća i našu Hrvatsku i što je prepoznao naš sportski i svaki drugi potencijal, a prije svega ljubav prema sportu i posebno nogometu. Vjerujem da će ovaj događaj biti od posebna značaja za najmlađe, i kao motiv i kao inspiracija, jer barem kad je nogomet u pitanju, od njega skoro da nema većega i prestižnijega. Nogomet je, jednako kao i svi drugi sportovi preduvjet zdravom životu, natjecateljskom zanosu, nemjerljivo doprinosi unapređenju međuljudskih odnosa ali i onog - u sportu najvažnijeg - fair play duha. Drago mi je da je trofej izložen upravo na ovom mjestu, na Jarunu, gdje u sportskom ambijentu i okruženju i rekreativci i profesionalni sportaši mogu pronaći adekvatne sadržaje. Nadam se da će pogled na ovaj trofej potaknuti u svima vama sportski duh jer, gledajući ga, skoro da možemo osjetiti uzbuđenje koje donosi atmosfera UEFA Champions League i sve one veličanstvene nogometne utakmice na velikim europskim stadionima', izjavio je Slaven Bilić, UEFA Champions League Trophy Tour ambasador.

Nakon Italije i Hrvatske, Trophy Tour će posjetiti i Rumunjsku (Bukurešt) 3. i 4. listopada, potom Mađarsku (Budimpeštu) 10. i 11. listopada te će završiti u Bugarskoj (Sofija) 17. i 18. listopada.