EUROLIGA

Trijumfi Juga, Mladosti i Primorja

01.12.2010 u 19:01

Bionic
Reading

U srijedu su hrvatski predstavnici u vaterpolskoj Euroligi imali utakmice drugog kola. Mladost i Jug su upisali druge pobjede u natjecanju, a Primorje svoju prvu

Iako bez suspendiranih trenera Elvisa Fatovića i njegovog pomoćnika Mihe Bobića, jugaši su upisali nove bodove u Euroligi. Na gostovanju kod Egera u Mađarskoj ostvarena je pobjeda 10:9. Hrvatski prvak je prvu četvrtinu zaključio s prednošću 4:3, a u ostale tri je svaki puta bilo neodlučeno - 2:2, 1:1, 3:3, što je bilo dovoljno za slavlje pred oko 800 domaćih navijača.

Kod Dubrovčana su se u strijelce upisali S. Sukno (3), Sutić (2), Obradović (2), Joković, Marković i Vranješ.

Do minimalne pobjede stigla je i Mladost. Pred oko 600 gledatelja u Pireju pao je Olympiacos. Grci su prvih osam minuta završili s prednošću 2:1, a i u sljedeće dvije su održavali razliku od jednog gola (5:4, 7:6). No, nakon toga uslijedio je preokret 'žabaca' koji su posljednju dionicu dobili s 3:1 i tako pobijedili s 9:8.

U redovima zagrebačke momčadi zabijali su Udovičić (3), Petković (3), Muslim (2) i Karač, a kod Olympiacosa se istaknuo Ntoskas (3).

Primorje je stiglo do prvog trijumfa u Euroligi. U Rijeci je svladana Barceloneta 8:6. Iako su gosti nakon svake od prve tri četvrtine bili u prednosti (0:1, 2:4, 4:5) u onoj najvažnijoj domaćin se razigrao te ju je dobio s 4:1 za zasluženo slavlje.

Za Primorje su zabijali Varga (4), Tiškivski (2), Barać i Paškvalin, a kod Španjolca je bio najefikasniji Miranda (3).