U ZADNJOJ SERIJI

Trijumf zlatne Sandre u švedskoj metropoli

17.08.2012 u 18:24

Bionic
Reading

Sandra Perković nastavlja s pobjedama. Nakon olimpijskog zlata upisala je novi trijumf na mitingu Dijamantne lige. Sada je najdalje bacila u Stockholmu

U svojem ovosezonskom šestom nastupu u ovom natjecanju hrvatska diskašica stigla je do pete pobjede (jedno drugo mjesto) te je tako samo potvrdila ionako već osvojeni naslov u Dijamantnoj ligi.

U glavnom švedskom gradu bilo je uzbudljivo. Naime, Perković je u trećoj seriji bacila 66,26 metara, ali je Ruskinja Darija Piščalnikova u petoj rundi poslala disk na 66,85 metara.

No u zadnjem šestom bacanju naša atletičarka je opet stigla do impresivnog rezultata. Njezin disk je odletio na 68,77 metara što je bilo dovoljno za novu pobjedu. Naša je atletičarka ujedno postavila i novi rekord mitinga koji je 35 godina bio u vlasništvu Njemice Sabine Engel.

Piščalnikova je završila tako druga, Njemica Nadine Müller je bila treća (65,07), Kubanka Yarelis Barrios četvrta (64,29), Amerikanka Brown-Trafton peta (63,34)…

U poretku za dijamant Perković ima 22 boda, Müller i Samuels po pet, Piščalnikova četiri… Jasno je tko je kraljica diska u 2012. godini.

'Jako sam ponosna i sretna zbog pobjede i rekorda mitinga. Natjecanje je počelo dosta rano u 17:20 sati i stadion se pomalo punio, ja sam krenula malo lošije jer sam se poskliznula, nakon toga je bio hitac u mrežu, znate kako ja volim malo zakomplicirati, i poslije toga 66 m. Kako su cure bacale mislila sam da će to biti dovoljno za pobjedu, ali eto u 5 seriji je Darya bacila dalje. Nisam se predala ostala sam pribrana i jaka u glavi i znala sam da će sad početi fajt jer općenito volim kada se stvari zakompliciraju,' rekla je Perković i dodala:

'Ušla sam u krug dobila podršku od stadiona i znala sam da to mogu, kada sam izbacila hitac stadion je kriknuo, znala sam da je daleko. Ovo je još jedan dokaz za sve što sam radila ove godine,da sam spremna i da sam zasluženo sve osvojila. Potvrdila sam vodstvo u Dijamantnoj ligi i osvojila dijamant za rekord mitinga jel može bolje? Još me očekuju Zurich i Zagreb. Bit će dobro, ludo i nezaboravno.'