NIŠTA OD MILIJUNA

Trijumf Stipe Miočića nepobjedivom velikanu donio strašan financijski gubitak

23.08.2019 u 06:40

Bionic
Reading

Umirovljeni američki borac Chael Sonnen na sjajan je način analizirao borbu Stipe Miočića i Daniela Cormiera s UFC 241 priredbe. No, na još bolji način prokomentirao je njene posljedice na sudionike, ali i na neke druge borce

Sonnen je vrlo lijepo prokomentirao sve što je donijela borba Cormiera i Miočića, rekao je kako je Stipe potvrdio ono što je govorio godinu dana i kako teška kategorija dugo nije bila ovako uzbudljiva.

No, isto tako Chael smatra kako je zapravo ovime najviše izgubio Jon Jones. Prvak poluteške kategorije možda bi s financijske strane mogao požaliti što ranije nije bio spreman krenuti po treću borbu protiv Cormiera.

'Ova borba je nevjerojatno promijenila budućnost. Ova borba koštala je Jona Jonesa osam milijuna dolara, svedimo to na to. Toliko je ta borba promijenila budućnost. Borba Jona Jonesa i Daniela Cormiera više neće biti niti predmet diskusije, neće se dogoditi niti će doći u spomen. Daniel će se vratiti, ali mislim kako je jedini način za to treća borba protiv Stipe', prokomentirao je Chael, a prenosi Fight Site te je onda svoju teoriju jako dobro argumentirao:

  • +17
UFC, Stipe Miočić vs. Daniel Cormier Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Možete li sad pitati fanove bi li radije gledali treću borbu Daniela i Jona ili Daniela i Stipe? Mislim da biste odabrali Danielu i Stipu. Da se Jones bori treći put protiv Cormiera, on bi morao mijenjati kategoriju i prijeći u tešku. To se neće dogoditi. Osim toga, Daniel sad zapravo ima sad pravu trilogiju. Ovo s Jonesom ne bi bila prava trilogija. Bila bi treća borba, ali trilogija je nešto gdje je svaki borac pobijedio po jednu borbu. I ovo je sad prava prilika za trilogiju i mislim da će se dogoditi. Stipe je čovjek od svoje riječi. Govorio je Danielu kako mu je dao borbu i da Daniel isto to duguje njemu. Mislim da će i njemu najbolja opcija biti odraditi treću borbu.'