OČEKUJU OKO 15.000 LJUDI

Tribine ipak neće biti prazne, ali će zato biti džepovi!

07.09.2012 u 12:10

Bionic
Reading

Iako su početkom tjedna stizale crne vijesti s mjesta na kojima se prodaju ulaznice za večerašnju utakmicu protiv Makedonije, jutros se ipak barata brojkom od 12 do 13 tisuća prodanih ulaznica

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom novi je kvalifikacijski ciklus, a put prema Brazilu počinje danas od 20.15 sati u Maksimiru, kada će Štimčevi igrači zaigrati protiv Makedonije.

Naravno, kao i svaki put dosad - od prve se utakmice očekuje jako puno. Tim prije što se ova selekcija prilično 'izblamirala' prije nešto više od dva tjedna na Poljudu protiv Švicarske. I možda baš u 'u tom grmu leži zec', tj. razlog za nešto skromniji interes, jer za ovu utakmicu, koliko god igrači i stožer naglašavali da je važna, kako zbog bodova, tako i zbog cjelokupnog ambijenta, on je (bio) - ispod očekivanja.

Početkom tjedna čak se sumnjalo u potpuni podbačaj jer do srijede je prodano tek 1500 ulaznica, ali danas, na dan utakmice, stižu ipak ljepše informacije, a one glase - prodano je između 12 i 13 tisuća.

S obzirom na to da u Zagreb stižu i navijači iz drugih krajeva Hrvatske, za očekivati je da će tijekom dana biti prodano još barem dvije, tri tisuće ulaznica i da će se na Maksimiru okupiti te se nadamo i glasno bodriti naše - njih više od 15 tisuća.

Naravno, nije samo dvoboj sa Švicarskom utjecao na skromniju potražnju, jer među hrvatskim pukom, a posebice našim navijačima, sve je više onih kojima 120 kuna za ulaznicu (koliko košta tribina istok) predstavlja - luksuz. Naravno, 'šminkera' kojima je 250 kuna za zapad prihvatljiv iznos uvijek će biti, ali oni ionako nikad ne stvaraju atmosferu.

'Razlog podizanju cijena ulaznica za prvu kvalifikacijsku utakmicu na putu do SP-a 2014. godine jest odluka novog Izvršnog odbora HNS-a da se izjednače cijene ulaznica za sve utakmice', za tportal.hr kazao je Nikša Martinac, povjerenik HNS-a za ulaznice.

Dakle već je sada poznato da će navijači nogometne reprezentacije Hrvatske za dvoboje protiv Srbije i Belgije nabavljati ulaznice po istoj cijeni.

Navodno su u HNS-u, kada su shvatili kako će na stadion doći vrlo malo gledatelja zbog skupih ulaznica, organizirali da sponzori otkupe što više ulaznica (priča se o brojci od pet tisuća) te da se jedan dio podijeli i putem medija (nagradne igre). Jedan trgovački lanac tako reklamira kako za određeni iznos - koji se potroši u u njihovim trgovinama - dijeli ulaznice za utakmicu. Kako će na to reagirati ljudi koji su u pretprodaji 'masno' platili ulaznice - nije poznato.