Najbolji u Premiershipu

Tribina pogodila: Van Persie najbolji po izboru igrača!

23.04.2012 u 11:06

Bionic
Reading

Članak pod naslovom 'Tko zaslužuje titulu najboljeg igrača Otoka?' na portalu Tribina.hr - interaktivnom web communityju – ponudio je nekoliko sjajnih analiza naših korisnika, a i anketa se pokazala točnom, jer je u njoj najveću ocjenu dobio upravo Robin van Persie (8.9) ispred Aguera i Rooneyja sa 8.1

Udruženje profesionalnih nogometaša (PFA) u Engleskoj izabralo je nizozemskog napadača Arsenala Robina van Persieja za najboljeg igrača godine u Premiershipu.

Zabio je Van Persie ove sezone 27 premierligaških golova i predvodi ljestvicu najboljih strijelaca, a svoj je Arsenal nakon otužnog starta sezone odveo do pozicija koje vode u Ligu prvaka.

'Kada drugi ljudi kažu da si najbolji, to je posebno, a još je posebnije kada tvoji protivnici to govore. Ovo je vrlo posebno jer protiv njih igrate iz tjedna u tjedan i svaki od njih radi sve moguće da bi pobijedio. Velika je čast biti najbolji u njihovom izboru', rekao je Van Persie.

Iako je osvojio najveću individualnu nagradu, nije Van Persie zaboravio zahvaliti momčadi.

'Bez njih ovo ne bih postigao. Primjerice, Theo Walcott mi je sam podijelio više od 12 asistencija i ja to zaista cijenim.'

No čak i prije izbora na tribini.hr (članak možete pročitati OVDJE) pokrenuta je rasprava pa je tako korisnik 'Saski11' između ostalog napisao:

'Nagradu definitivno ove sezone zaslužuje Robin van Persie iz vrlo jednostavnih razloga: od svih kandidata koji su 'nominirani', sigurno je igrač koji najviše kada ne igra nedostaje svojoj momčadi i trenutačno igra možda po imenima najslabijem klubu od svih navedenih igrača i definitivno je igrač koji može zabit i napravit probleme bilo kojoj obrani što je i nebrojeno puta i dokazao.'

'Mac316' je čak otišao i korak dalje pa je tako mišljenja kako je Van Persie najzaslužniji što je Arsenal treću u ligi.
'Momčad Arsenala koja se dobar dio sezone mučila s uigravanjem stavio je na leđa i svojim golovima i igrom držao u konkurenciji, a kad se posložilo u ekipi doveo ju je i do čvrstog 3. mjesta, teško je poreći da Van Persie najviše znači za svoju momčad od svih kandidata', napisao je Mac316.

Korsnik 'Verce48' nahvalio je nizozemskom napadača, ali je i upozorio na nešto:
'Van Persie - vrhunski napadač, kada ga zaobiđu ozljede i kada je u formi, Robin je nezaustavljiv. Problem je u tome što je sklon ozljedama i to je prilično velik hendikep kako za njega tako i za Arsenal.'

'Marrke08' je napisao:
'Od ponuđenih definitivno najbolju sezonu ima Van Persie. Praktički sam je svojim golovima i iskustvom podigao Arsenal na mjesto koje trenutno drže na tablici', a korisnik 'Jasamja4' se malo bavio i statistikama:
'Od svih gore navedenih igrača,nagrada bi trebala pripasti R. van Persieju. Zašto? Zato jer da nema njega, Arsenal ne bi bio tu gdje je, već bi bio negdje oko 10 mjesta. Dovoljno govori činjenica da je u 44 utakmica postigao 34 gola.'

Korsnik 'Torca' u svom je dalmatinskom dijalektu napisao iz srca:
'Bez sumnje, Van Persie. Čovik cilu sezonu igra konstantno odličan nogomet i trpa, a šta bi bilo da iza sebe ima Nasrija ili Cesca. Zanimljiv će biti nizozemski napadački a(A)rsenal na Euru, uz Klaasa, Arjena...'

Za kraj, dodajmo kako je najbolja premierligaška momčad godine u izboru PFA-a sljedeća:

4-4-2: Hart (Manchester City); Kyle Walker (Tottenham), Vincent Kompany (Manchester City), Fabricio Coloccini (Newcastle), Leighton Baines (Everton); Scott Parker (Tottenham), David Silva (Manchester City), Yaya Toure (Manchester City), Gareth Bale (Tottenham); Wayne Rooney (Manchester United), Robin van Persie (Arsenal)

Inače, najboljim mladim igračem godine proglašen je Tottenhamov desni bek Kyle Walker, dok u najboljoj momčadi godine dominiraju igrači Manchester Cityja. Naime, u njoj se nalaze čak četvorica 'građana', trojica iz Tottenhama (bez Luke Modrića) te po jedan iz Manchester Uniteda, Newcastlea, Evertona i Arsenala.

Uključite se i vi u raspravu – registrirajte se na Tribina.hr, informirajte se o vlastitoj reputaciji i sudjelujte u stvaranju sadržaja novog domaćeg nogometnog communityja!