EUROPSKA LIGA

Tri portugalska kluba u polufinalu, Ogijev Dinamo ispao

14.04.2011 u 22:53

Bionic
Reading

Čak tri portugalska predstavnika plasirala su se u polufinale Europske lige. Benfici i Portu pridružila se i Braga, koja je izbacila kijevski Dinamo našeg Ognjena Vukojevića. Polufinale će vidjeti i Villarreal koji je izbacio Twente

Pred uzvratne oglede četvrtfinala Europske lige bila su praktički poznata tri sudionika polufinala. Villarreal je u prvoj utakmici slavio protiv Twentea 5:1, Benfica je bila bolja od PSV-a 4:1, tako da su njihovi uzvrati bili tek puka formalnost. Neizvjesno je bilo samo na utakmici između Brage i kijevskog Dinama jer je prva utakmica završila 1:1, a kako golova nije bilo u uzvratu, tako se momčad Ognjena Vukojevića oprostila od daljnjeg natjecanja.

Twente – Villarreal 1:3

Villarreal je uzvratu pobijedio Twente 3:1. Nizozemska momčad povela je u 32. minuti preko Bajramija, da bi Rossi iz jedanaesterca u 60. minuti donio izjednačenje 'žutoj podmornici', a Marco Ruben u 84. također iz najstrože kazne donio je vodstvo. Pobjedu španjolskog sastava potvrdio je Cani u samom finišu utakmice.

PSV – Benfica 2:2

Nešto neizvjesnije bilo je u Eindhovenu. Naime, domaći PSV je u 25. minuti imao vodstvo od 2:0 protiv Benfice i činilo se da bi se moglo dogoditi čudo. Prvo je Dzsudzsak u 17. minuti doveo PSV u vodstvo, da bi u 25. minuti Lens povećao na 2:0. Ipak, igrači lisabonske momčadi nisu dopustili nikakvu dramu pa je prvo Luisao u 45. minuti zatresao mrežu domaćina, a Oscar Cardozo je u 63. minuti iz jedanaesterca postavio konačnih 2:2.

Braga – Dinamo Kijev 0:0

Rezultatski je najneizvjesnije bilo u Bragi gdje je gostovao kijevski Dinamo Ognjena Vukojevića. Kijevljani su u Portugal doputovali svjesni da moraju postići pogodak ako žele proći dalje. Na ruku im je išla i činjenica što su domaćini od 29. minute igrali s igračem manje nakon što je isključen Paulo Cesar. No sve to nije pomoglo Vukojeviću i njegovim suigračima jer nisu odigrali kvalitetnu utakmicu. Domaćini, iako veći dio utakmice s igračem manje, pokazali su više htjenja, kreirali više prilika, ali niti oni nisu uspjeli postići pogodak.

Ranije je prolazak u polufinale Europskog kupa osigurao Porto koji je u Moskvi razbio Spartak 5:2.

Tako će se u polufinalu sastati Porto i Villarreal te Benfica i Braga.