iskočili u prvi plan

Tri neočekivana heroja Liverpoola protiv Barce: Može se i bez skupocjenih zvijezda...

08.05.2019 u 17:55

Bionic
Reading

Iako se vjerovalo da je veliki hendikep neigranje Salaha i Firmina ovog utorka u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka, igrači iz drugog plana Liverpoola pokazali su da je istinsku senzaciju moguće ostvariti i bez skupo plaćenih zvijezda na travnjaku...

Liverpool je ovog utorka ostvario jednu od najspektakularnijih pobjeda viđenih u Ligi prvaka, nadmašivši 0:3 iz prve utakmice i to u regularnom vremenu, protiv Barcelone koju su svi već vidjeli kako podiže pehar pobjednika ovog natjecanja.

  • +12
Liverpool - Barcelona (uzvratna utakmica polufinala Lige prvaka) Izvor: Pixsell / Autor: Martin Rickett/Press Association/PIXSELL

Što je najbolje, napravila je to Kloppova momčad bez svojih najvećih zvijezda na travnjaku, ozlijeđenih Salaha i Firmina, ali zato su iskočili junaci iz drugog plana.

Po mnogima jedan od igrača utakmice bio je Fabinho, bivši igrač Reala i Monaca koji je odigrao sjajno uz kompletiranih 90% dodavanja, dobivenih 58% duela, a također i oteo suparniku čak deset lopti.

Riječ je o samozatajnom defanzivnom veznjaku koji se specijalizirao za neočekivane podvige, jer zajedno sa Subašićem uspio je PSG-u preoteti titulu francuskog prvaka 2017. godine, a sada mu se smiješi i europska kruna.

Tu je naravno i dvostruki strijelac Divock Origi koji je u četiri dana dvaput spasio Liverpool i ostavio ga na životu, prvo protiv Newcastlea pobjedničkim golom u Premiershipu, a onda na isti način i protiv Barcelone u Ligi prvaka.

Riječ je o 24-godišnjem belgijskom napadaču koji već dugo živi u sjeni uglednijih ofenzivnih kolega, kako u klubu, tako i u reprezentaciji pa je prošlo proljeće proveo na posudbi u posrnulom Wolfsburgu i igrao otužne dodatne kvalifikacije za opstanak protiv Holstein Kiela. U Njemačkoj ga se sjećaju po jednom nevjerojatnom promašaju u dresu 'vukova', no kad je bilo najvažnije, vratio je Kloppovu vjeru u svoje mogućnosti i zablistao na velikoj sceni.

Ne zaboravimo ni Georginija Wijnalduma, jednog od onih u redovima Liverpoola koji znaju kakav je osjećaj ispasti iz lige. Uspjelo mu je to s Newcastleom 2016. godine, ali iako je tog ljeta postao drugoligaški nogometaš, to nije spriječilo Liverpool da za njega istrese 30 milijuna eura.

Ovaj 28-godišnji Nizozemac opasan je ofenzivni veznjak koji ima dobar udarac, a može stvari rješavati i u prodoru, no u Liverpoolu ne zabija tako puno kao za Newcastle i bio mu je ovo tek prvi put otkad je obukao dres kluba s Anfielda da ih je postigao dva u istom susretu.

Kad znamo da ga je Klopp ostavio na klupi na početku susreta, jasno je koliki su bili izgledi da baš on bude čovjek odluke i vrati Liverpool u egal. No, bio je to dvoboj u kojem su došli na svoje igrači iz drugog plana, što dokazuje da u nogometu ne igraju imena, već svaki inspirirani pojedinac kako god se zvao može zablistati i riješiti susret...