PAKLENI NAPADAČI

Tri najveće opasnosti za Pletikosu i reprezentaciju!

06.12.2013 u 19:15

Bionic
Reading

Neymar, Javier Hernandez i Samuel Eto'o biti će prva opasnost za hrvatsku reprezentaciju! Grupa u kojoj će se Hrvatska sukobiti s domaćim Brazilom te Meksikom i Kamerunom ne izgleda nimalo, pogotovo s obzirom da su u pitanju domaćini i dvije jake reprezentacije

Prije samog ždrijeba, gotovo su svi bili suglasni kako ne bi bilo dobro izvući domaćina, a upravo se to dogodilo. Iako će Hrvatska imati čast otvoriti Svjetsko prvenstvo protiv najtrofejnije momčadi u povijesti tog natjecanja, nikako joj neće biti lako.

Iako je poznato kako u posljednje vrijeme Brazilci imaju možda bolje stopere negoli napadače, mnogima bi se krv sledila u žilama samo kada pogledaju koji igrači će predvoditi napada Carioca. Cijela je svjetska javnost brujala o Neymaru, kada je mali čarobnjak prelazio u Barcelonu ovoga ljeta. Od tada, Europi je pokazao dio svoga talenta, a u kombinaciji s Leom Messijem čini možda i najbolji napadački dvojac na svijetu. Tu je i Hulk, čovjek impozantne stature i razornog udarca, koji igra u dresu Zenita. Kako bi znali koliko su jaki u kreativnom smislu, dovoljno je samo nabrojati njihove mladiće Lucasa Mouru, Oscara i Williana, koji igraju redom u najboljim klubovima. Pozadi, obranom dirigira Thiago Silva, možda i ponajbolji centralni branič svijeta. Momčad koja je na kladionicama prvi favorit natjecanja, biti će vrlo teška prepreka u prvoj utakmici…

Meksikanci su odigrali strahovito loš kvalifikacijski ciklus, na kraju su na prvenstvo došli preko dodatnih kvalifikacija protiv Novog Zelanda, ali koliko je ovo opasna reprezentacija govori činjenica da su aktualni olimpijski prvaci, koji su u finalu pobijedili upravo reprezentaciju Brazila, s gotovo kadrom A reprezentacije. Prva zvijezda ekipe je napadač Javier Hernandez, popularno zvani Chicharito, koji u posljednje vrijeme nije u prvom planu u Manchester Unitedu, ali je svakako igrač sposoban zabiti bilo kome. Meksikanci su silno izbalansirana i na terenu disciplinira ekipa, koja je imala problema s ponašanjem van terena. Neovisno od toga, sigurno će biti opasni.

Kamerun je prva afrička momčad s kojom će hrvatska reprezentacija igrati na Svjetskom prvenstvu, ali iako su najlošije rangirana momčad na FIFA-inoj listi (58. mjesto), u svome kadru posjeduju solidnu individualnu kvalitetu. Kao predvodnik ove generacije ističe se Samuel Eto'o, koji je svoje najbolje partije pružao u dresu Barcelona i Intera, da bi posljednjih godina bio u ruskom Anžiju. Sada igra za londonski Chelsea i polako pronalazi svoju formu. Osim Eto'o, najpoznatiji je igrač zadnji vezni Alex Song, koji sada igra u dresu Barcelone, a tu su i poznati europski stoperi N'Koulou (Marseille), Matip (Schalke), Chedjou (Galatasaray).