čestitke hajduku, ali...

Trener Rijeke Goran Tomić nije skrivao razočarenje, objasnio je koji je trenutak prelomio utakmicu: Nakon toga nismo imali izgleda!

26.05.2022 u 22:39

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka pobjednici su 31. izdanja SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa nakon što su u finalnom susretu na Poljudu pobijedili Rijeku sa 3:1, a komentar je nakon utakmice dao strateg momčadi s Rujevice Goran Tomić

Rijeka je povela u 13. minuti golom Josipa Drmića, izjednačio je Ferro u 24. minuti, a rezultat je okrenuo Dario Melnjak u 36. minuti. Od 41. minute Rijeka je igrala s igračem manje nakon što je isključen Hrvoje Smolčić. U nastavku susreta Melnjak je svojim drugim golom u 56. minuti postavio konačnih 3:1.

>> Hajduk preokretom osvojio veliki trofej nakon devet godina! Splitski klub dobio neočekivanog junaka koji mu je donio 'Rabuzinovo sunce'

'Odlično smo otvorili utakmicu, a potom smo primili dva gola iz prekida koje nismo smjeli primiti i još je Smolčić dobio crveni karton. S igračem manje nismo imali izgleda i Hajduk je zasluženo pobijedio', rekao je razočarani strateg Rijeke Goran Tomić.

  • +96
Slavlje Hajduka nakon pobjede i dodjela trofeja Rabuzinovo sunce Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

'Željeli smo osvojiti trofej, velika je stvar što smo došli do finala. Ali na kraju se pamte pobjednici', dodao je.

Osvrnuo se i na Smolčićevo isključenje kod rezultata 2:1 za Hajduk.

'Mislim da je taj detalj prelomio utakmicu.'

Rijeka - Hajduk 1:3, finale Kupa 2022. (crveni karton Smolčić, 41) Izvor: tportal.hr / Autor: HNTV

Hajduku je to sedmi trijumf u Kupu, a posljednji put Splićani su slavili 2013. Rijeka je pak u svom osmom finalu upisala drugi poraz.

  • +28
Finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa: Rijeka-Hajduk, 26.5.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL