Skupo pojačanje

Trener Reala Zidane napokon donio odluku što će s Lukom Jovićem kojeg su platili 60 milijuna eura; je li ovo očekivano?

23.09.2020 u 13:55

Bionic
Reading

Od dana kada je mladi srpski napadač Luka Jović stigao u Real Madrid, u transferu teškom 60 milijuna eura, pod posebnim je povećalom. No, nije tajna kako ga se Real pokušava riješiti…

U udarnoj momčadi Real Madrida 22-godišnji Luka Jović se nije naigrao. Ukupno je upisao 27 nastupa za Real uz mizerna dva gola.

Problemi s adaptacijom na novu momčad, nedostatak iskustva te prije svega nedostatak sportske nedisciplina koštali su ga da dobije priliku. Uz to su se nadovezali problemi s ozljedama i čelnici Reala polako su gubili živce. Ubrzo je zaključeno kako su previše platili igrača koji im nije uzvratio gotovo ništa. No, s druge strane taj isti Jović je briljirao u Eintrachtu i sigurno nije zaboravio igrati nogomet. I ono što je najvažnije naglasiti, tek ima 22 godine!

Stoga mu je trener madridskog Real Zinedine Zidane odlučio, kada je nova sezona u pitanju, dati veliku priliku. Za mnoge je ova odluka očekivana, ali...

Tako je nakon previranja i trzavica Zinedine Zidane napokon donio konačnu odluku o Luki Joviću. No, u cijeloj priči nije jasno je li to zato što mu Zidane vjeruje ili zato što nema drugog izbora, a skupo su ga platili.

Čak je i sam Jović izrazio želju da napustiti momčad Reala do kraja prelaznog roka, ali od toga ipak nema ništa.

Iskusni Zidane, koji je bio vrhunski igrač i zna prepoznati kvalitetu, očito je zaključio kako Jović može biti koristan. Pogotovo u momčadi koja je započela veliku smjenu generacije.

Jović, koji vjerojatno osjeća kako opet ima povjerenje trenera, u međuvremenu se ozbiljno primio posla i trenira kao nikad. I sam je shvatio kako mu je ovo prilika karijere.