nije mu dobro

Trener Real Sociedada jedva pobijedio Rijeku, a onda u najavi utakmice s Napolijem ispalio: 'Kod nas Maradona ne bi mogao igrati'

29.10.2020 u 10:01

Bionic
Reading

Trener Real Sociedada Imanol Alguacil rekao je kako Maradona ne bi imao mjesta u njegovoj ekipi

Real Sociedad je u prvom kolu Europske lige jedva uspio pobijediti Rijeku na Rujevici. Hrvatski predstavnik se hrabro borio do samog kraja, a onda su u sučevoj nadoknadi pokleknuli i izgubili s 0:1. Španjolski sastav u drugom kolu igra s Napolijem, a trener Sociedada Imanol Alguacil je u najavi utakmice rekao da u njegovoj ekipi ni legendarni Diego Maradona, koji je ostavio dubok trag u Napoliju, ne bi mogao igrati u prvih 11.

'Maradona bi teško pronašao mjesto u našoj momčadi. On bi s loptom mogao napraviti bilo što, ali bez lopte baš i ne. Imamo Davida Silvu koji je gotovo jednako talentiran, ali je i veliki radnik', rekao je Alguacil u najavi utakmice s Napolijem i tako šokirao cijeli svijet, a posebno Talijane.

Maradona je za Napoli igrao sedam sezona i zabio 115 golova, a s njim su osvojili i naslov prvaka u Serie A i Kupu UEFA, te talijanski Kup. Argentinac je i jedan od najvećih koji su ikada igrali nogomet. S druge strane, Silva je stigao u Sociedad kao slobodan igrač nakon što mu Manchester City nije produljio ugovor.

S Englezima je osvojio četiri naslova prvaka Engleske, dva FA Kupa i četiri Carabao Kupa. Od kada je stigao u Sociedad ovoga ljeta u sedam utakmica je upisao dvije asistencije. Silva je rekao da je imao problema s prilagodbom na španjolski nogomet nakon povratka u La Ligu nakon 10 godina provedenih u Manchester Cityju.

'Odigrao sam četiri utakmice za Sociedad i dobio dva žuta kartona. Mislim da imam problem sa sucima, moram se naviknuti na to kako stvari ovdje funkcioniraju', rekao je Silva za Times nakon prvih utakmica u dresu Sociedada pa dodao:

'Došao sam u Englesku poslije Svjetskog prvenstva. Kad sam stigao, nogomet je bio puno brži. Svi su letjeli i nije bilo pauze. Volim se izolirati od ljudi i ne slušati kritike, ali neki komentari su ipak došli do mene. Svi su govorili da Španjolac neće uspjeti u Engleskoj', prisjetio se Silva.

Real Sociedad je trenutno prva momčad u španjolskoj La Ligi s najviše zabijenih golova u prvih sedam kola. Zabili su 14 golova u sedam kola i uz nekoliko kikseva rivala zasjeli na prvo mjesto. Dovoljno da njihov trener poleti i pomisli da je Silva bolji od Maradone.