TVRDOGLAVI TALIJAN

Trener nije dozvolio Marku Rogu utakmicu karijere protiv Reala!

08.03.2017 u 09:22

Bionic
Reading

Iako se u talijanskim medijima smatralo kako bi Maurizio Sarri trebao započeti s Markom Rogom protiv Reala, uveo je Talijan mladog hrvatskog veznjaka već kad je sve bilo riješno pa od utakmice karijere koju su mnogi najavljivali na kraju nije bilo ništa...

Naš 21-godišnji veznjak zaludio je Italiju fantastičnim nastupom u derbiju protiv Rome prošle subote i danima je trajao pritisak na trenera Napolija da ga gurne od prve minute protiv Reala u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

'S obzirom na žestinu, snagu, talent i kondiciju, mogao bi se Marko Rog pretvoriti u veliko iznenađenje utakmice. Na njega Zinedine Zidane ne računa,' pisao je dnevnik Corriere dello Sport uoči susreta, a mnogi su s nestrpljenjem čekali njegov duel s Lukom Modrićem na sredini terena.

  • +15
Napoli v Real Madrid Izvor: Reuters / Autor: Reuters

No, na kraju od toga nije bilo ništa. Maurizio Sarri ostavio ga je na klupi pa uveo u trenucima kad je Sergio Ramos već riješio pitanje ukupnog pobjednika. Rog je u nekoliko navrata zaprijetio golu Reala, ali nije uspio zabiti i na kraju to definitivno neće ostati u pamćenju kao utakmica karijere koju su mnogi prognozirali.

Napolijev strateg je pak još jednom potvrdio ono što krasi većinu talijanskih trenera: da u važnim utakmicama vjeruju iskusnim igračima, a mladi moraju strpljivo čekati svoju priliku i koristiti minimalnu minutažu koju dobivaju najbolje što mogu...