BORBA ZA STATUS

Trener New Yorka objasnio zašto je Hrvata nazvao Tasmanijski vrag; evo što o tome kaže Hezonja

08.11.2018 u 11:12

Bionic
Reading

Kada je u ljeto kao slobodan igrač Dubrovčanin Mario Hezonja potpisao jednogodišnji ugovor za New York Knickse, rekao je kako je jedan od razloga za to trener David Fizdale. Stoga je zanimljivo bilo čuti što nakon prvih desetak utakmica u sezoni govore jedan o drugom

U razgovoru za MSG Networks Mario Hezonja progovorio je i o svom putu u NBA ligi, od Orlanda u kojem je proveo tri sezone i onoga što želi dati momčadi New York Knicksa.

Podsjetimo, prošle sezone – kada je Orlando imao velikih problema s ozljedama – Hezonja je u veljači imao prosjek od 15,5 koševa i pet skokova po utakmici, a u travnju prosjek od 14 koševa i 5,3 skoka. Očito njegove igre nisu promakle Davidu Fizdaleu, bivšem trener Memphis Grizzliesa.

'New York, New York! Vrlo sam uzbuđen da ću se pridružiti Knicksima i igrati za trenera Fizdalea! San sam doživio!', napisao je Hezonja na Twitteru nakon što je potpisao jednogodišnji ugovor vrijedan 6,5 milijuna dolara.

Od prve utakmice sezone bilo je jasno kako će Fizdale dati priliku Hezonji koji, sudeći po igrama, još uvijek nije konstantan. Nakon prvih 12 utakmica na prosjeku je od 8,9 koševa, 1,2 asistencije i 3,5 skokova. U prosjeku igra 18,9 minuta, a šut iz igre zasad mu je 38 posto, uz dodatak kako trice šutira jako loše s obzirom na njegove prijašnje igre u Barceloni i Orlandu (27 posto). No Hezonja je tijekom ljeta naporno radio, zbog čega je otkazao nastup u dresu hrvatske reprezentacije, i uvjeren je kako će imati što pokazati navijačima Knicksa koji pohode Madison Square Garden.

'Još uvijek želi napredovati u šutu, u dodavanjima, u igri ispod koša. Želja mi je poboljšati tehniku, biti bolji u kreaciji kao playmaker, želim prevoditi loptu preko cijelog terena i raditi puno različitih stvari. Želim puno toga, ali ne želim preskakati stube. Jedno po jedno ću popravljati', rekao je 23-godišnji Hezonja.

Trener David Fizdale pružio mu je priliku i sudeći po njegovim riječima, ima jako veliko povjerenje u mladog Hrvata:

'On je Tasmanijski vrag! On je naš motor među visokim vanjskim igračima, igra na visokoj razini intenziteta i brzine, u svaki napad ulazi maksimalno čvrsto. Mario je prepun samopouzdanja, zna driblati, dodati i šutirati, vrlo je talentiran igrač i vjerujem da će biti uspješan. Imamo povjerenja u njega', kazao je Fizdale.

  • +20
Mario Hezonja - hrvatski košarkaški reprezentativac i igrač NBA momčadi New York Knicks Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Da je Hezonja itekako svjestan kako mu je ovo možda i zadnja prilika da se kao peti izbor NBA drafta nametne i pokaže kako je dovoljno dobar za svaku NBA momčad, govori i njegova izjava da je 'nakon iskustva u Orlandu shvatio kako stvari mogu loše krenuti u kratkom vremenu'.

Kaže da sigurno 'neće dozvoliti da mu nešto slično dogodi u Knicksima'.

A da samopouzdanja ima, u to nitko nije ni sumnjao. Ukratko, puca od samopouzdanja:

'Bolji sam igrač nego prije i znam biti još bolji. I dalje ću igrati svoju igru, pa kako ispadne. No neću žuriti, ne slušam glasove izvana jer dobro znam tko sam.'

Naravno, zanimljiv odgovor Hezonja je dao i na pitanje što misli o svom novom treneru:

'Nevjerojatna je osoba koja vam dopušta da radite svoj posao. Znate, kad zamišljate osobu koja vas uči čistu košarku, ona je upravo trener za kojeg želite da vas vodi.'