riječ poraženog

Trener Ludogoreca teško se mirio s porazom od Dinama; bio je strašno ljutit zbog tri crvena kartona: Pa nisu moji igrači ubojice!

10.08.2022 u 07:41

Bionic
Reading

Trener bugarskog prvaka Ante Šimundža teško se mirio s porazom 4:2 od Dinama u uzvratnoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka. Ludogorec je ispao iz kvalifikacija Lige prvaka, a Šimundža se posebno osvrnuo na suđenje Francuza Benoita Bastiena koji je isključio čak trojicu njegovih igrača

'Teško je reći nešto kako bih to opisao ili objasnio. Kako se razvijala utakmica, bilo je prilično čudno. Morali smo biti mnogo bolji da bismo imali šansu za prolaz dalje. To ne znači da Dinamo nije zaslužio prolaz', rekao je trener Ludogoreca Ante Šimundža nakon dvoboja na Maksimiru.

Jasno da nakon poraza 4:2 nije mogao biti zadovoljan, imao je zamjerke na igru svoje momčadi.

'Imali smo problema, pogotovo kad smo bili s desetoricom igrača. Iz kontranapada smo primili gol i napravili kazneni udarac. Prvi gol je bio individualna pogreška. Dinamo je kvalitetan, bili smo spremni, ali ponekad se dogodi da netko ima loš dan', analizirao je Šimundža te dodao:

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

'Nakon ove utakmice sam igračima rekao da sam ponosan na njih, jer su dali sve od sebe.'

Nakon što je isključen i treći igrač bugarske momčadi, nakon intervencije iz VAR sobe, Šimundža je digao ruke iznad glave i njima napravio znak X. No, nije želio objasniti poruku tog čina.

  • +27
NK Dinamo - NK Ludogorec, 3. pretkolo Lige prvaka, 9.8.2022. Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

'Mislim da je slika sve rekla. Kao što sam rekao, morali smo biti mnogo bolji da bismo prošli', kazao je Šimundža te za kraj ipak nešto rekao i o sučevom kriteriju:

'Ako ne možemo taknuti igrača, ako se ne možemo boriti, onda je teško igrati. Mislim da naši igrači nisu ubojice', zaključio je Ante Šimundža.

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

>