dobio i prvo pojačanje

Trener Liverpoola Klopp doživio neugodnost u hotelu u Dohi, a morao se i ispričavati: Pogriješio sam

19.12.2019 u 10:37

Bionic
Reading

U tjednu kada je Liverpool i službeno doveo prvo zvučno pojačanje njihov trener Jurgen Klopp u dalekoj Dohi doživio je veliku neugodnost

Naime, dok su mnogi europski klubovi poslali svoje igrače na zimski godišnji odmor aktualni prvak Europe Liverpool krenuo je put Dohe na Svjetsko klupsko prvenstvo. I kad se najmanje nadao Jurgen Klopp je doživio veliku neugodnost kada ga osiguranje, u hotelu u kojemu je Liverpool odsjeo, nije pustilo u restoran na doručak. Razlog? Nije imao službenu akreditaciju. Eto, čak niti činjenica da je trener europskog prvaka Liverpoola, da je svjetski poznata faca, nije mu pomogla.

Nije pomoglo niti uvjeravanja tko je i što je.

'Pokazao sam mu značku i amblem Liverpoola, a on me samo pogledao i rekao: Akreditacija! Odgovorio sam mu: OK, oprostite. Znate, ovaj hotel je ogroman no ipak sam odmah otišao do svoje sobe kako bih uzeo akreditaciju. Pogriješio sam', opisao je ovu situaciju Klopp koji je očito brzo shvatio kako je u Dohi osiguranje dignuto na najveću razinu. Zamalo je zbog svega nastala pomutnja, ali ovaj primjer bio je poruka i ostalima kako nema popusta za nikoga. Eto, Klopp je naučio lekciju…

'Znate, bio sam mišljenja kako smo uvijek mi nogometaši u centru pozornosti, ali nismo i postoje dijelovi svijeta gdje su stvari važnije od nogometa. Pa, izgleda da je i Katar jedan od njih. Makar za tri godine vjerojatno neće biti', aludirao je na organizasciju Svjetskog prvenstva karizmatični Nijemac koji je svakako zadovoljan što je ovih dana potvrđeno i prvo pojačanje Liverpoola. Uostalom, nedavno je i Klopp produžio ugovor do ljeta 2024. godine što dovoljno govori koliko čelni ljudi kluba vjeruju u njega.

Naime, 24-godišnji Japanac Takumi Minamino – sjajni vezni igrač austrijskog Red Bull Salzburga – sigurno dolazi u Liverpool jer je aktivirana odštetna klauzula od devet milijuna eura. Tako je Liverpool dobio veznjaka koji po potrebi može igrati i na krilnim pozicijama u kojem Klopp idealnu alternativu za nositelje igre Salaha, Manea i Firmina.

'Ostvario mi se san da postanem nogometaš Liverpoola. Uzbuđen sam jer se to dogodilo', izjavio je Minamino koji će od 1. siječnja službeno biti igrač Liverpoola.