KERR O BENDERU

Trener kluba koji je poharao NBA ligu rekao što zaista misli o Hrvatu kojeg je nakon otkaza pozvao na probu; je li ovo očekivano?

04.03.2020 u 10:05

Bionic
Reading

Mladi hrvatski košarkaš Dragan Bender odigrao je još jednu vrlo dobru utakmicu za Golden State Warriorse za što je dobio pohvale trener Stevea Kerra. No, hoće li ostati u klubu i dalje još nije poznato…

Nakon što je 216 cm visoki Dragan Bender dobio otkaz u Milwaukee Bucksima vrlo brzo javili su se Golden State Warriorsi koji su ga pozvali na probu jer imaju velikih problema s ozljedama ključnih igrača. Dobio je mladi Hrvat ugovor na deset dana i sudeći po viđenom nakon šest utakmica čini se da je zadovoljio trenera Stevea Kerra, čovjeka koji je u pet sezona na klupi Warriorsa osvojio tri titule NBA prvaka. Ako tome dodamo da je kao igrač Chicaga i San Antonija osvojio pet šampionskih prstenova jasno je kako svaka Kerrova riječ ima težinu…

>> ŠibenčaninDario Šarić opet igra kao u najboljim danima, ali nije bilo dovoljno za pobjedu

U svojoj posljednjoj utakmici desetodnevnog ugovora 22-godišnji Dragan Bender, koji je bio velika nada KK Split, sudjelovao je u gostujućoj pobjedi 116:100 nad favoritima Zapada Denver Nuggetsima sa 14 koševa (šut iz igre 5-9, trice 2-4), pet skokova i dvije asistencije za 23 minute u igri. Kako je igrao protiv Denvera pogledajte OVDJE.

Sve Benderove utakmice za Warriorse

  • 4.3. Denver (pobjeda) 23 minute / 14 koš/5 sk/2 as
  • 2.3. Washington (poraz) 19 minuta / 8 koš/10sk
  • 1.3. Phoenix (pobjeda) 31 minuta / 13 koš/9 sk/4 as/3 blk
  • 28.2. LA Lakers (poraz) 22 minute / 4 koš/4 sk/1 as
  • 26.2. Sacramento (poraz) 25 minuta / 0 koš/5 sk/1 as
  • 24.2. New Orleans (poraz) 20 min / 6 koš/5 sk/3 as

Iako ovu utakmicu nije započeo u startnoj petorci pokazao je kako može biti jako koristan u igri s pet nižih igrača od kojih je svaki dobar šuter za tri poena.

Na šest utakmica - od kojih je tri započeo u prvoj petorci - Bender je u prosjeku dobio 23,3 minute uz učinak od 7,5 koševa (trica 7-24, 29%), 6,3 skoka i 1,9 asistencije po utakmici.

Nakon utakmice protiv Denvera na pitanje hoće li s Draganom Benderom produžiti ugovor trener Warriorsa Steve Kerr je kazao:

'Dragan mi se jako dopada i ima jako puno potencijala. Vidjet ćemo što će dogoditi… Da se mene pita, dao bih mu novi desetodnevni ugovor, ali već ćemo nešto smisliti kao organizacija', kazao je Kerr dodavši.

'Pa on je bio četvrti izbor na draftu i postoje razlozi za to. Eto, pokazao je u ovih deset dana da, kada ima samopouzdanja, može biti od pomoći. Donio je priliku, borio se i mislim da je napravio dobar posao. Mislim da je pred njim lijepa budućnost', završio je Kerr koji je u danima kada je igrao u Chicago Bullsima privatno bio najbliži s legendarnim Tonijem Kukočem.

Od prije je poznato kako je Benderu upravo Kukoč najveći igrački uzor i vjerojatno je i Kerr djelić tog 'Kukočevskog talenta' prepoznao u Benderu.

U svakom slučaju Kerr je američkim novinarima rekao što zaista misli o nadarenom Hrvatu Benderu, a nema sumnje kako će njegove riječi biti dodatna motivacija mladom košarkašu rođenom u Čapljini koji je, nakon što je prošao mlađe selekcija KK Split, rano otišao u Maccabi iz Tel Aviva koji je u njemu vidio projekt za budućnost. No, već sa 18 i pol godina Bender je otišao u NBA ligu, ali usprkos tome što je u Phoenix Sunsima u tri sezone dobio solidnu priliku nije zadovoljio čelnike kluba i morao je potražiti novi klub. Dolazak u Golden State Warriorse je zapravo njegov 'novi početak' ili kako neki to zovu 'spašavanje NBA karijere.'