'bili' na maksimiru

Trener Hajduka uoči derbija s Dinamom progovorio o aferi koja je razbjesnila navijače

14.12.2018 u 14:30

Bionic
Reading

Dinamo i Hajduk u nedjelju (16. prosinca, 15 sati) u 18. kolu Hrvatski Telekom Prve lige igraju najveći hrvatski derbi. 'Bili' na Maksimir stižu ohrabreni s dvije uzastopne pobjede, ali i opterećeni 'pršut partyjem' pojedinih igrača koje, barem se tako nagađa, čeka teška kazna

'Ne osjećam pritisak, tu sam već dvije godine, imam 2. HNL iza sebe i utakmice s Dinamom. Možda se nekome ne čini, ali to je isto seniorski nogomet. I ne osjećam neku posebnu tremu i uzbuđenje', otkrio je trener Hajduka Siniša Oreščanin uoči nedjeljnog derbija s Dinamom na Maksimiru.

Iza njega su dvije pobjede, 'bili' su svladali Istru i Rudeš, ali Dinamo na Maksimiru je ipak neka druga priča.

'Pokušat ćemo, ali naravno da se pita nešto i protivnika. Cijeli tjedan radimo na adaptacijama na ono što nas očekuje na utakmici... Vjerujem da će biti dobra utakmica. Ne bih se osvrtao na izostanke. Koga nema bez njega se mora i može, mi isprobavamo razne profile igrača, i pokušat ćemo napraviti da se to ne vidi. Dinamo računa na pobjedu, imaju jako širok kadar i neće imati problema ako izmijene momčad', kazao je Oreščanin i prokomentirao 'pršut party' svojih igrača:

'Klub se očitovao i iznio službeni stav, razgovarao sam s igračima nešto malo na tu temu, ali ovaj tjedan je fokus na Dinamu i nakon toga ćemo opet razgovarati na tu temu', kazao je Oreščanin o skandalu kojeg su glavni akteri Fomitschow, Vučur i Filip.

  • +23
Hajduk - Dinamo, 9. kolo HT Prve lige, 2018/19. Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Otkrio je Oreščanin i strahuje li uoči derbija...

'Nisam još izašao na teren, ali vjerujem da ću imati dobar osjećaj. Nije me strah, imam puno povjerenje u naše mlade igrače, to je jedna dobar test za dalje. Još je 18 kola nakon toga, puno je bodova u igri. Ovo nam je dobar test da vidimo gdje smo i što smo, i kad su u pitanju igrači', zaključio je Oreščanin.