reakcije na ždrijeb

Trener Dinama Damir Krznar iskreno je prokomentirao protivnike koje su 'modri' dobili u skupini Europske lige: Moglo je gore...

27.08.2021 u 14:11

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama saznali su protivnike u skupini H Europske lige. 'Modri' će igrati protiv belgijskog Genka, engleskog West Hama i bečkog Rapida

'Mislim da je grupa atraktivna, ali opet i kompetitivna', rekao je nakon ždrijeba trener Dinama Damir Krznar i napomenuo:

'Zadovoljni smo, moglo je i gore... O kojoj god grupi se radilo, cilj je biti najbolji. Koncentrirat ćemo se na utakmicu po utakmicu i pokušat ćemo doći do prve dvije pozicije koje su atraktivne i vode u nokaut fazu Europa lige. No, i treće mjesto u skupini, koje jamči nastavak natjecanja u UEFA Konferencijskoj ligi, jedan je od ciljeva.'

Neće to biti nimalo lako, protivnici su jaki i dovoljno atraktivni.

'Sigurno da West Ham zvuči najmoćnije od ta tri protivnika, ali ne smije se podcijeniti ni Genk. Tu su i Austrijanci s kojima smo imali priliku suočiti se prošle godine', razmišlja Krznar i dodaje:

'Iskreno, nismo nikoga htjeli izbjeći jer na to ne možemo utjecati. Slabijih protivnika ima samo po našem osobnom mišljenju. Mi smo se domogli prvog primarnog cilja, a to je sudjelovanje u jednom od europskih natjecanja. Hajdemo to probati usporediti s prošlom godinom. Nismo uspjeli doći do Lige prvaka, ali se na kraju izrodio veliki uspjeh te ćemo pokušati do toga doći i ove godine.'

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +25
Uzvratna utakmica play-offa UEFA Lige prvaka, Dinamo - Sheriff Tiraspol Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Nakon što je ostao bez Lige prvaka, Dinamo se ovog vikenda vraća obvezama u Hrvatski Telekom Prvoj ligi, u nedjelju će u 7. kolu 'modri' na najteže moguće gostovanje, u Gradski vrt protiv Osijeka (nedjelja, 29. kolovoza, 19 sati, Arenasport 3, MAXtv).

'Osijek nam je zasigurno najveći protivnik, ali Dinamo je momčad koja je 14 puta bila sudionik europskih natjecanja. Sigurno da kad postavljate ciljeve, to radite prema onima iz prethodne sezone. Nadamo se da će ovako biti i ove godine', kazao je Krznar te za kraj prokomentirao izbacivanje Kristijana Jakića iz momčadi uoči utakmice protiv Sheriffa:

'Na meni je odluka kako ću kazniti igrača zbog kršenja discipline, ali jedino što vam mogu reći je da nije istina da je Jakić odbio igrati utakmicu', zaključio je trener Dinama Damir Krznar.