REAKCIJE OBA STRATEGA

Trener 'Bilih' Valdas Dambrauskas teško je pronalazio prave riječi: Ovo nije Hajduk, nismo bili velika momčad!

09.09.2022 u 23:16

Bionic
Reading

Šibenik i Hajduk su u prvoj utakmici devetog kola SuperSport HNL-a odigrali neriješeno 1:1,a svoje mišljenje su dali treneri jedne i druge momčadi

Gol za Hajduk zabio je Jan Mlakar u 49. minuti, dok je Šibenik izjednačio u 97. minuti a strijelac je bio Ivan Dolček. Hajduk je nakon ovog remija na trećem mjestu na ljestvici sa 13 bodova, dok je Šibenik šesti s devet bodova.

'Teško je objasniti što se dogodilo nakon našeg vodstva. Zabili smo. Prije toga smo imali tri-četiri šanse. Nakon pogotka nismo igrali kao velika momčad. Ovo nije Hajduk. Ne sviđa mi se što su igrači mislili da je utakmica riješena', rekao je nakon utakmice razočarani trener Hajduka Valdas Dambrauskas te je dodao:

'Znam da se stvari gledaju negativno. To i je posao novinara. Imamo dobru momčad, atmosferu u svlačionici. U drugom dijelu drugog poluvremena smo olako gubili loptu. Nogomet nikad nije jedna utakmica, već sljedeća, pa ona iza. Moramo krenuti raditi naporno. Već u srijedu nas čeka Rijeka. Novi veliki derbi.'

Suprotnog raspoloženja bio je trener domaćina Damir Čanadi…

'Rezultat je za nas top. Najljepši remi ove sezone. Bili smo organizirani, ali u prvom dijelu nismo bili hrabri, nismo se otvarali. Na poluvremenu smo promijenili sistem. Primili smo pogodak, a onda smo pokazali drugačije lice', rekao je Čanadi te se osvrnuo na strijelca izjednačujućeg gola Dolčeka.

Šibenik - Hajduk 1:1, 9. kolo SuperSport HNL-a, 9. kolo (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: MAXSport/croatel

'Dolček ima veliki potencijal, ali moramo biti profesionalci. Bio je u velikom klubu kao što je Hajduk. Šibenik je dobar za njega. Moramo ga odgojiti. Od prvog dana smo s njim računali ozbiljno.'

Želio je reći još nešto…

'Dinamo i Hajduk su u najboljoj formi od momčadi s vrha, pogotovo su individualni jaki. Ja stavljam Krekovića, a Hajduk Kalinića, to je razlika. Dinamo je konstantan. Hajduk ima kvalitetu, ali su nesretno ispustili dva boda, no to je stvar za trenera Hajduka', zaključio je Čanadi.

  • +9
Šibenik - Hajduk, 9. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore