pritisak uprave

Trener Barce koji je od svih najviše cijenio Rakitića sada ga se ipak spreman odreći?

13.06.2019 u 16:16

Bionic
Reading

Prema tvrdnjama španjolskih medija, uprava Barcelone uvjerila je trenera Ernesta Valverdea da dopusti prodaju Ivana Rakitića ako ovog ljeta za njega stigne izdašna ponuda...

U dvogodišnjoj Valverdeovoj eri nije bilo korištenijeg nogometaša Barcelone na travnjaku od Ivana Rakitića. Odigrao je hrvatski veznjak ukupno 109 utakmica i bio standardni prvotimac u svim ključnim okršajima te jedan od trenerovih miljenika.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Ostanak Valverdea unatoč razočaranju u završnici Lige prvaka i Kupa kralja mnogi su vidjeli kao znak da bi i Ivan Rakitić trebao biti dio Barcelonine momčadi i sljedeće sezone, što je uostalom u mnogo navrata naglasio da mu je želja.

Međutim, uprava želi prodajom određenog broja nogometaša pronaći novac za kupovanje pojedinih skupocijenih pojačanja, poput Antoinea Griezmanna i Matthijsa De Ligta.

Baš zbog toga, španjolska Cadena SER tvrdi kako se predsjednik Josep Maria Bartomeu u društvu suradnika odlučio naći s Ernestom Valverdeom i uspio ga je uvjeriti da dopusti prodaju Ivana Rakitića, ako za njega dođe izdašna ponuda ovog ljeta.

Vjeruje se da za njega ima zainteresiranih bogatih klubova u Engleskoj i Italiji, a Barcelona bi bila zadovoljna već s 50 milijuna eura odštete za 31-godišnjaka.

Ivan takvim scenarijom sigurno ne bi bio oduševljen, ali ako i trener i uprava odluče da se momčad slaže bez njega, neće imati izbora...