VJETAR JE BIO VAŽAN

Trener apelira: Ne razdvajajte naš srebrni četverac!

15.08.2012 u 10:09

Bionic
Reading

Nakon osvojene srebrne olimpijske medalje u Londonu, na veliki uspjeh svojih pulena osvrnuo se i trener četverca na pariće Nikola Bralić

Dečkima se olimpijsko srebro prvo učinilo kao neuspjeh, a pravo slavlje došlo je naknadno. Trener Bralić je ipak iskusniji.

'Kod mene je taj proces bio puno brži, ipak sam ja iskusniji', kaže 60-godišnji sinjski trener koji je i ranije donosio medalje s najvećih natjecanja, ali uz braću Sinković, Martina i Šaina proživljava najslavniju trenersku epizodu.

'Jasno je da iza svega ostaje malo gorkog okusa. Mi smo pobijedili na svih devet ovogodišnjih regata, ali znali smo da i Nijemci mogu pobijediti. Imali smo pravo računati na zlato, ali ono se u Londonu nije dogodilo.'

Puno se pričalo o postavi čamca i promjeni vjetra, koji su onemogućili lov na zlato. Iskusni trener razmišlja ovako:

'Ja sam čamac namjestio na stražnje udare, no smjer se promijenio... Uvijek će ostati pitanje kako bi se odvilo finale da smo pogodili s postavkom, ali činjenica je da su nam Australci prijetili do završnice, a na svim regatama ovih godina smo ih ostavljali za duljinu čamca', jasan je Bralić koji u svakoj rečenici s punim uvažavanjem spominje rivale iz Njemačke.

Pred njima je novi olimpijski ciklus. Hrvati su najmlađa postava u svjetskom vrhu i očekuju još puno uspjeha. Dapače, iz veslačkih krugova se spominje i mogućnost rastavljanja četverca.

'Oni će još prirodno napredovati i mislim da trebaju ostati na okupu. O tome neću ja odlučivati, ali naš četverac na pariće je svjetski proizvod i ne vidim razloga da se mijenja nešto što je fenomenalno. Dolazi i jedna juniorska postava koja će im pojačati konkurenciju, a veliko je pitanje možemo li od njih napraviti vrhunski dvojac ili skif. Ako će se mene pitati, oni će nastaviti zajedno u dugoročnom smislu', između ostalog kaže Nikola Bralić, a cijeli razgovor možete pogledati u videoprilogu.