VAŠ STAV

Treba li HVS kažnjavati Burića i Boškovića?

09.10.2012 u 12:38

Bionic
Reading

Nakon osvojenog (posljednjeg koje im je nedostajalo) olimpijskog zlata u Londonu snažni aduti hrvatske vaterpolske reprezentacije Miho Bošković i Damir Burić odlučili su uzeti slobodno ljeto 2013. godine

Nakon Mihe Boškovića i Damir Burić je odlučio propustiti SP idućeg ljeta u Barceloni, i u prvim danima se činilo da će sve proći bez velikih potresa. Novi izbornik Tucak je izrazio razumijevanje prema gladijatorima iz bazena, no tada je HVS poslao svoj stav koji se da skratiti na sljedeće:

'Nastupi za reprezentaciju su, osim što su čast, i obveza... i preporučujemo izborniku Tucaku da igrače koji se ne odazovu popisu za SP ne zove ni ubuduće', piše u dopisu stručne komisije HVS-a (Ratko Rudić, Perica Bukić, Milivoj Bebić, Zoran Roje, Boško Lozica i Ognjen Kržić) koja je izbornika stavila u vrlo neugodnu poziciju.

'Da je otkazao samo Miho, možda bismo i drukčije reagirali. Ovako, moramo zaštititi kult reprezentacije. Zašto smo promijenili stav? Pa valjda imamo na to pravo', kazao je za Večernji list Perica Bukić, a isti list donosi i reakciju Mihe Boškovića:

'Samo se mogu kiselo nasmijati. Nemam komentara.'

Koji je vaš stav? Imaju li pravo hrvatski vaterpolisti uzeti slobodno ljeto, jer u njihovom sportu se baš svakoga ljeta igra neko veliko natjecanje? Dvojica spomenutih igrača nikada nisu uzimali odmore, a Damir Burić je svoj patriotizam dokazao i odbivši talijansko državljanstvo koje bi mu donijelo povoljnije uvjete u Pro Reccu za koji je nastupao. Smatrate li da Mihu i Damira, ako ostanu pri odluci da uzmu slobodno ljeto, nakon toga treba zvati u reprezentaciju?