podigla se prašina

Traži se brutalna kazna za Verstappena: Je li zaista odgojen da bude divljak?

13.11.2018 u 17:07

Bionic
Reading

Novinar popularnog portala Racefans Keith Collantine izazvao je različite reakcije tvrdnjom da Max Verstappen zaslužuje zabranu utrkivanja do kraja sezone te da ga je problematični otac Jos odgojio kao divljaka. Bivši F1 vozač Mark Webber brani pak mladog talenta i svu krivicu svaljuje na Ocona...

Sudar Verstappena i Ocona na Velikoj nagradi Brazila, uoči kojeg je vozač Force Indije napao iako je zaostajao cijeli krug, i dalje je glavna tema u elitnom automobilističkom natjecanju, a o njoj gotovo svi iznose svoje mišljenje.

  • +11
Formula 1, VN Brazila Izvor: Pixsell / Autor: James Moy/Press Association/PIXSELL

Lewis Hamilton stao je uz Ocona i njegovo pravo da se vrati u isti krug s vodećima, dok s druge strane Helmut Marko optužuje Mercedes za urotu protiv Maxa i tvrdi da će za ovaj potez mladi Francuz biti nagrađen mjestom u momčadi u 2020. godini.

Najviše prašine podiglo je Verstappenovo nasilničko ponašanje nakon utrke i fizički napad na Ocona, a to je nešto čime je prijetio mnogima ove sezone. Naime, na jednoj je press konferenciji uoči utrke u Montrealu dvostruko starijim novinarima od sebe prijetio 'udaranjem glavom' ako ga nastave ispitivati o pogreškama na stazi.

Nastavio je u istom stilu nakon što mu je pole poziciju oduzeo Daniel Ricciardo u Meksiku.

'Bio sam spreman doslovno nekog ozlijediti, toliko sam bio ljutit,' javno se hvalio 21-godišnji Nizozemac.

Najdalje u kritikama na račun Verstappena otišao je novinar popularnog portala Racefans Keith Colllantine koji kaznu FIA-e od par dana društveno korisnog rada proglašava smiješnom i traži utrku suspenzije za fizički napad na Ocona. Također optužuje oca Josa koji je u nekoliko navrata završio na sudu zbog nasilja da je odgojio Maxa da bude divljak.

S druge strane, bivši F1 vozač Mark Webber brani mladu zvijezdu i smatra da baš takav moraš biti ako želiš biti prvak svijeta.

'Tanka je granica između pribranosti, nepoznavanja straha i unutrašnje vatre koja izbija na površnu. A on je još štenac,' kaže Australac, a sam Max Verstappen optužuje Ocona i njegovu bahatost da je izazvala bijesnu reakciju.

'Kad sam ga pitao kako se nešto takvo može dogoditi, on mi je sa smiješkom na licu odgovorio: 'Bio sam brži od tebe'. Pokušao sam biti pozitivan, a onda naiđeš na nekog poput njega koji se niti ne ispriča i reagiraš baš suprotno,' tvrdi prva violina Red Bulla.

Prošla su vremena kad je Senna mogao išamarati Irvinea i ostati heroj u očima svijeta. Verstappen će morati naučiti kontrolirati svoje emocije, inače neće još dugo biti dio vozačke elite...