VELIKI DIDI

Tragedija koja je obilježila život Dietmara Kühbauera, trenera čiji je Rapid jučer šokirao Krznarov Dinamo. Nakon svega smogao je snage krenuti dalje...

22.10.2021 u 10:20

Bionic
Reading

Nakon teške prometne nesreće od čijih je posljedica preminula njegova trudna supruga Kühbauern je napustio je Austriju i krenuo u novi život. I uspio. To je njegova najveća pobjeda

Tko je pedesetogodišnji Dietmar Didi Kühbauer (50) trener bečkog Rapida, koji je sinoć u utakmici 3. kola H Europske lige predvodio svoju momčad do pobjede protiv zagrebačkog Dinama 2:1?

Bivši austrijski veznjak karijeru je započeo i završio u Mattersburgu, a u međuvremenu je igrao za Wolfsburg, Real Sociedad, Rapid i Admiru Wacker. Trenersku je karijeru započeo 2008. godine u Trankwalder Admira II, dvije godine kasnije dobio je u ruke prvu momčad s kojom je ušao u austrijsku Bundesligu.

  • +36
Rapid Beč - Dinamo (3. kolo Europske lige) Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Kasnije je postao trener Wolfsbergera na dvije godine pa već nakon šest mjeseci u SKN St. Poltenu postao Rapidov dirigent, piše Večernji list koji donosi priču o tragediji koja je obilježile njegov život.

Naime, 16. veljače 1997. trudna supruga je dolazila po njega na aerodrom gdje ju je čekao nakon Rapidovih priprema u Dubaiju.

Automobil je skliznuo s ceste blizu Eisenstadta, prevezena je u bolnicu s tri slomljena rebra koja su joj se zabila u pluća. Pala je u komu i preminula 13. srpnja iste godine. Kühbauer je nakon toga napustio Austriju i započeo karijeru u inozemstvu.