SUMNJA U NAMJEŠTANJE

Trabzonspor umjesto izbačenog Fenerbahče u Ligi prvaka

24.08.2011 u 19:37

Bionic
Reading

Umjesto kažnjenog turskog prvaka Fenerbahčea u Ligi prvaka igrat će doprvak Trabzonspor, objavila je Europska nogometna federacija (UEFA).

Krovna nogometna organizacija Starog kontinenta je odluku obznanila nakon hitnog sastanka održanog u srijedu navečer nakon što je Turski nogometni savez (TFF) zabranio Feneru sudjelovanje u Ligi prvaka zbog sumnje u namještanje rezultata nacionalnog prvenstva.

Trabzonspor je u četvrtak trebao igrati protiv Athletic Bilbaoa uzvratnu utakmicu zadnjeg kola kvalifikacija za Europsku ligu, no utakmica je otkazana, a španjolski sastav se plasirao u Europsku ligu.

Tursku već mjesecima trese afera oko namještanja rezultata utakmica prve i druge lige zbog čega je početak prvenstva odgođen za mjesec dana. Trenutačno je u zatvoru 59 osoba, među kojima i predsjednik Fenerbahčea Aziz Yildrim, predsjednik doprvaka Trabzonspora Sadri Sener, predsjednik Sivasspora Mecnun Odyakmaz, bivši predsjednici Diyarbakirspora i Giresunspora, trener Eskisehirspora Bulent Uygun, te nekoliko nogometaša među kojima i bivši turski reprezentativac Umit Karan. Na informativnom razgovoru završili su dopredsjednik i trener Bešiktaša Serdal Adali i Tayfur Havutcu.

Među 19 utakmica koje se nalaze pod istragom je i finale Kupa u kojemu je Bešiktaš svladao Istanbul Buyuksehir Belediyespor nakon boljeg izvođenja 11-eraca, kao i utakmica posljednjeg prvenstvenog kola u kojoj je Fenerbahče sa 4:3 svladao Sivasspor i osvojio naslova prvaka.