engleski liga kup

Tottenhamova slatka osveta Arsenalu, Chelsea se mučio s Bournemouthom

19.12.2018 u 23:07

Bionic
Reading

Nogometaši Tottenhama izborili su plasman u polufinale Lige kupa nakon što su velikom londonskom derbiju na gostovanju pobijedili Arsenal s 2:0...

Prvi je zaprijetio Arsenal u 12. minuti. Henrik Mhitarjan se našao u situaciji jedan na jedan s golmanom Tottenhama, no Paulo Gazzaniga je sjajno obranio njegov udarac.

Osam minuta kasnije gosti su poveli nakon sjajne kontre koju je realizirao Son Heung-Min. Na 2:0 je povisio Dele Alli pola sata prije kraja utakmice. Harry Kane, koji je ušao u igru minutu ranije, je praktički u svom prvom dodiru sjajno asistirao Alliju koji je izašao ispred Petra Cecha i lobao ga za konačnih 2:0.

Ova dva kluba sastala su početkom prosinca i u prvenstvu, a Arsenal je slavio sa 4:2. Nakon te utakmice 'topnici' su dobili samo dvije od pet utakmica u svim natjecanjima, dok je Tottenham upisao četiri pobjede i remi.

  • +4
Premier liga, Chelsea - Arsenal Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U polufinale se plasirao i Chelsea pobijedivši Bournemouth sa 1:0. Gol odluke zabio je Eden Hazard u 84. minuti na asistenciju Emersona. Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić igrao je cijeli susret.

Plasman u polufinale u utorak su izborili Manchester City i Burton.

Engleska Liga kup

Arsenal-Tottenham0:2
Chelsea-Bournemouth1:0