nema pola momčadi

Totalni šok za Njemačku; uoči odlučujuće utakmice zbog koronavirusa su ostali bez čak sedam igrača

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 18.01.2022 15:27
  • Objavljeno 18.01.2022 u 15:27
Bionic
Reading

Njemačka rukometna reprezentacija osigurala je plasman u drugi krug natjecanja, ali večeras od 18 sati igra posljednju utakmicu u skupini protiv Poljske. Važna je to utakmica jer pobjednik u nastavak natjecanja prenosi dva boda, a Njemačka ima samo 11 zdravih igrača

Njemački izbornik Alfred Gislason ostao je šokiran kad su mu jutros organizatori Europskog rukometnog prvenstva javili rezultate testiranja na koronavirus.

Naime, Njemačka je u trenu ostala bez čak sedam zaraženih igrača, a utakmica s Poljskom igra se od 18 sati. I vrlo je važna, bez obzira na to što su obje reprezentacije osigurale prolazak u drugi krug natjecanja. Naime, pobjednim ovog dvoboja u nastavak EP-a prenosi dva boda...

No, nakon što je objavljeno da su danas na koronavirus pozitivni Andreas Wolff, Kai Häfner, Luca Witzke, Timo Kastening i Lukas Mertens, oni su se pridružili jučer zaraženim Juliusu Kühnu i Hendriku Wagneru.

Tako je Gislason ostao s tek 11 igrača za večerašnju utakmicu iako su pozive odmah dobili mahom iskusni veterani poput Johannesa Bittera, Runea Dahmkea, Sebastiana Firnhabera, Paula Druxa i Fabiana Wiedea. Pitanje je hoće li netko od njih do početka utakmice dobiti drugi negativni nalaz bez kojeg ne mogu zaigrati.

Njemačka je u prva dva kola ovog EP-a slavila protiv Bjelorusije 33:29 i Austrije 34:29, no pitanje je kako će proći večeras protiv Poljske.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal